Σημαντική προσφορά του ΟΠΑΠ στα Νοσοκομεία Παίδων και Αγλαΐας Κυριακού

Σημαντική προσφορά του ΟΠΑΠ στα Νοσοκομεία Παίδων και Αγλαΐας Κυριακού

Παραδόθηκαν σήμερα οι δύο ανακαινισμένοι όροφοι των νοσοκομείων.

Το παιχνίδι των παιδιών και τα σημαντικά επιτεύγματα της ανθρωπότητας αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τους ανθρώπους της ΟΠΑΠ στο έργο της ανακαίνισης δύο ορόφων στα Νοσοκομεία Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», που παραδόθηκαν σήμερα, από τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ. Την τελετή εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’ ο οποίος έκανετον αγιασμό, ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, η Πρόεδρος του Νοσοκομείου «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», Μαριόγκα Φραγκάκη και ο κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, Εμμανούηλ Παπασάββας.

“Σήμερα είναι μια καλή μέρα τη Δημόσια Υγεία. Σε ένα περιβάλλον με πολλαπλά προβλήματα και συσσωρευμένες, ακάλυπτες ανάγκες, η δυνατότητα αναβάθμισης των υποδομών θεωρώ ότι είναι ένα καλό μήνυμα”, είπε κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός. Έχουμε ανάγκη, συνέχισε ο κ. Ξανθός, ως άνθρωποι της δημοσίας περίθαλψης, ως πολίτες αυτής της χώρας, σε αυτή τη δύσκολη συγκύρια να υπάρχουν τέτοιες “αναλαμπές αισιοδοξίας και ελπίδας. Μέρες όπως η σημερινή κρατούν ζωντανή την ελπίδα και μας δίνουν τη δύναμη να προχωρήσουμε στο μέλλον». Ο υπουργός εξήρε το έργο των επαγγελματιών υγείας, οι οποίοι με φιλότιμο, όπως είπε, παρά τις δυσκολίες συνεχίζουν να στηρίζουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, σημειώνοντας ότι και η Πολιτεία από την άλλη πλευρά οφείλει να δώσει το σήμα ότι αρχίζει σιγά-σιγά να αντιστρέφεται η πορεία αποδιοργάνωσης του Συστήματος. Το μεγάλο στοίχημα, όπως είπε, είναι η διασφάλιση της λειτουργικής σταθερότητας του Συστήματος, για το οποίο “δίνουμε καθημερινά μάχη μαζί με τους εργαζόμενους”.

Τον Απρίλιο του 2014, η ΟΠΑΠ ανέλαβε την ανακαίνιση των νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», έργο το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Σήμερα παραδόθηκαν δύο όροφοι , όπου έγιναν όλες οι απαραίτητες κτιριακές επισκευές και αισθητικές παρεμβάσεις, αλλάζοντας πλήρως την εικόνα τους. Στο νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία» ανακαινίσθηκαν οι δύο Νοσηλευτικές Μονάδες του 5ου ορόφου συνολικού εμβαδού 1.800 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 50 κλινών, καθώς και η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Νεογνών δυναμικότητας 50 θερμοκοιτίδων. Στο νοσοκομείο «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» ανακαινίσθηκε η Νοσηλευτική Μονάδα του 3ου ορόφου της Α’ Πτέρυγας συνολικού εμβαδού 550 τετραγωνικών μέτρων που έχει δυναμικότητα 34 κλινών και αντικαταστάθηκε ο κεντρικός ανελκυστήρας. Επιπλέον, έγινε επισκευή και μερική αντικατάσταση του Ξενοδοχειακού και Γραφειακού Εξοπλισμού και των δύο Νοσηλευτικών Μονάδων.

«Σήμερα, παρουσιάζουμε τα πρώτα αποτελέσματα της σημαντικής μας πρωτοβουλίας για την υποστήριξη της ανακαίνισης των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων στην Ελλάδα, ακολουθώντας την μακρά παράδοσή μας στην κοινωνική προσφορά. Σε μια δύσκολη περίοδο, η ΟΠΑΠ παραμένει πιστή στις αξίες της υπευθυνότητας και της καινοτομίας και αναλαμβάνει ενεργό ρόλο, εστιάζοντας σε πρωτοβουλίες που έχουν σημαντικό και ουσιαστικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Πιστεύουμε ότι με αυτό το έργο «κάτι καλύτερο ξεκινάει εδώ» για τα παιδιά και τις οικογένειές τους», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ.