Σημαντικό κενό ασφαλείας στο ios7

Σημαντικό κενό ασφαλείας στο ios7

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες του λειτουργικού συστήματος της Apple.

Σοβαρό κενό ασφαλείας εντοπίστηκε στο νέο λειτουργικό σύστημα της Apple, ios7. Συγκεκριμένα οι ερευνητές της εταιρείας Cenzic δημοσιοποίησαν ότι εντόπισαν ένα κενό ασφαλείας που σχετίζεται με τη φωνητική ενεργοποίηση της Siri, της γνωστής φωνητικής πύλης μετάδοσης πληροφοριών και εκτέλεσης βασικών εντολών, το οποίο επιτρέπει στο καθένα να παρακάμψει το κλείδωμα της συσκευής και να πραγματοποιήσει μια σειρά από λειτουργίες.

Ανάμεσα σε αυτές είναι: Η κλήση οποιουδήποτε αριθμού, η αποστολή μηνυμάτων με τη χρήση της ταυτότητας του κατόχου της συσκευής, η αποστολή email, η επανάκληση πρόσφατων αριθμών, η προβολή περιορισμένων επαφών, η αναζήτηση προσωπικών πληροφοριών σε επαφές με κοινά (εύκολα να τα μαντέψει κανείς) ονόματα, η δημοσίευση στο Twitter και το facebook και η απόκτηση διευθύνσεων που έχουν αποθηκευτεί στην εφαρμογή χαρτών της Apple.

Διαβάστε ακόμη: Ο «πυρετός» του χρυσού iPhone «χτύπησε» Κίνα και Χονγκ Κόνγκ

Να σημειωθεί ότι λίγα 24ώρα μετά τη διάθεσή του, προκλήθηκε μποτιλιάρισμα στους servers της Apple, ενώ πόλοι κάτοχοι της έκδοσης του iPhone 4 είδαν τις συσκευές του να καθυστερούν σημαντικά σε ταχύτητα μόλις εγκαταστάθηκε το νέο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας.