Σήμερα η αποφυλάκιση με «βραχιολάκι» της Εύας Καϊλη

Σήμερα η αποφυλάκιση με «βραχιολάκι» της Εύας Καϊλη
epa10571939 European Parliament’s former vice president Eva Kaili arrives home after being released from the Haren Prison in Brussels, Belgium, 14 April 2023. Kaili, who was dismissed in December 2022 over allegations of corruption, was released from jail and moved to house arrest on 14 April. EPA/OLIVIER HOSLET Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τι δήλωσε η ίδια και ο δικηγόρος της, Μιχ. Δημητρακοπουλος.

Αποφυλακίζεται το πρωί της Μ. Παρασκευής (14/4) στις 11:00 ώρα Βρυξελλών η Εύα Καϊλή. Το «βραχιολάκι» που αναζητούνταν βρέθηκε και σύμφωνα με τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο θα αποφυλακιστεί από τις φυλακές Χάρεν, μετά από απόφαση των δικαστικών αρχών.

Αποφασισμένη να παλέψει για τη δικαίωσή της, η Εύα Καϊλή βγαίνει από τις φυλακές του Χάρεν με το κεφάλι ψηλά επισημαίνει ο συνήγορος της, που αποκαλύπτει πως δεν υπήρξαν δακτυλικά αποτυπώματά της στα χρήματα που βρέθηκαν σπίτι της.

«Οι δεσμίδες όλες οι οποίες υπήρχαν –στις αυτοσχέδιες δεσμίδες- των χρημάτων δεν βρέθηκε κανένα δακτυλικό αποτύπωμα της Εύας Καϊλή» τόνισε ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Περιμένω με ανυπομονησία να βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιόλι για να βγω από τη φυλακή. Την πρώτη μέρα θέλω απλώς να είμαι στο σπίτι με την κόρη μου. Όλη την ημέρα μαζί της. Από τον Ιανουάριο μέχρι τώρα τη βλέπω μόνο δύο φορές τον μήνα. Θα παραμείνω στις Βρυξέλλες και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την αθωότητά μου» ανέφερε στην εφημερίδα La Repubblica η κ. Καϊλή.

«Ο παππούς είπε στο μωρό ότι η μαμά του θα έρθει στο σπίτι και όταν (το παιδί) ακούει ένα αεροπλάνο, φοράει τα καλύτερά του ρούχα για να υποδεχθεί τη μητέρα του. Είναι μοναδικές οι στιγμές» ανέφερε ακόμα ο κ. Δημητρακόπουλος.

Η Ευα Καϊλή θα μπορεί να βγει από το σπίτι της, μόνο με την άδεια του ανακριτή και για συγκεκριμένους λόγους. Όταν η Εύα Καϊλή βγει από τη φυλακή θα πάει στη γειτονιά που έμενε και πριν, πίσω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στο ίδιο σπίτι στο οποίο ζούσε με τον σύντροφό και την κόρη της. Ωστόσο τώρα θα μένει μόνη της με το παιδί της, ενώ ο Φραντσέσκο Τζόρτζι θα μένει σε διαφορετικό σπίτι.

Eλεύθερος υπό ηλεκτρονική επιτήρηση αφέθηκε ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος, Αντόνιο Παντσέρι.

Σε κατ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» έχει τεθεί και ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, αλλά και ο σύντροφος της Καϊλή Φραντζέσκο Τζόρτζι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: