Σήμερα η ανάδειξη του 8ου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σήμερα η ανάδειξη του 8ου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας
Κάλπη με ψηφοδέλτια, στο εκλογικό κέντρο, στο Δημοτικό Αθλητικό κέντρο Ναυπλίου, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021. Στις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για την εκλογή νέας ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής σε 840 εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπου ζούν απόδημοι Έλληνες . Οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος είναι οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος , Ανδρέας Λοβέρδος , Χάρης Καστανίδης, Γιώργος Παπανδρέου και ο Παύλος Χρηστίδης. Μετά το κλείσιμο της κάλπης αρχίζει η καταμέτρηση . Υπολογίζεται γύρω στις 10 το βραδυ να ανακοινωθεί το 15% των αποτελεσμάτων που θα δώσει τη δυνατότητα να φανεί , ως τάση, το τελικό αποτέλεσμα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διεκδικητές της Προεδρίας είναι οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης

Τον 8ο Πρόεδρό τους εκλέγουν σήμερα οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι προσέρχονται στις κάλπες για τον 2ο και τελικό γύρο των Προεδρικών εκλογών.

Διεκδικητές της Προεδρίας είναι οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης, που αναδείχθηκαν ως οι βασικοί από τον α’ γύρο της περασμένης Κυριακής και από σύνολο συνολικά 14 υποψηφίων. Δικαίωμα ψήφου έχουν 561. 033 ψηφοφόροι, μεταξύ των οποίων 240 εγκλωβισμένοι και 730 Τουρκοκύπριοι. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 07:00 και θα κλείσουν στις 18:00, με διάλειμμα μιας ώρας, 12:00-13:00. Θα λειτουργήσουν επίσης 35 εκλογικά κέντρα, σε 25 πόλεις του εξωτερικού, σε 12 χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κος Χριστοδουλίδης θα ψηφίσει στις 09.45 το πρωί στο Α΄ Δημ. Σχολείο Γεροσκήπου, Κέντρο Δ΄, Γεροσκήπου, στην γενέτειρά του την Πάφο, ενώ ο κος Μαυρογιάννης πρόκειται να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στη 13:00, στο Γ΄ Δημ. Σχολείο Αγλαντζιάς, Κέντρο Θ΄, Αγλαντζιά Λευκωσίας.

Προηγήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (10/02) το τελευταίο διακαναλικό debate μεταξύ των κ.κ. Χριστοδουλίδη και Μαυρογιάννη, το οποίο μεταδόθηκε ταυτόχρονα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς Sigma, Ant1, Omega, Alpha και το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου. Η συζήτηση φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Omega και με αυτήν ολοκληρώθηκε και η προεκλογική εκστρατεία στην Κύπρο, που διήρκεσε 12 και πλέον μήνες.

Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογών Κώστα Κωνσταντίνου, το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί γύρω στις 20:00.

Λίγο μετά τις 22:00, προβλέπεται να πραγματοποιηθεί η τελετή ανακήρυξης του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας στο στάδιο “Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία”, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: