Σήμερα η εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ- Τι οδήγησε στο πολυσυζητημένο εμπάργκο

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Αποφάσισα λοιπόν τη Τρίτη το βράδυ να πάω στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Κι’ εκεί, σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, να εκθέσω τις θέσεις μας και την προγραμματική μας αντιπαράθεση με τη ΝΔ», δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα θα εμφανιστεί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, προκειμένου να «φτάσει η αλήθεια σε όλο τον λαό» ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Ο κ. Μητσοτάκης τόσο καιρό, αποφεύγει την προγραμματική αντιπαράθεση. Δεν θέλει debate, γιατί δεν θέλει οι πολίτες να ακούσουν τι πρεσβεύει ο καθένας. Ποιο πρόγραμμα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπτυξη, τις φορολογικές ελαφρύνσεις, τις συντάξεις, τις αυξήσεις στους μισθούς, το κοινωνικό κράτος. Και ποιο είναι το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ, που ο κ. Μητσοτάκης εξωραΐζει με διαφημιστικά ευχολόγια, προκειμένου να κρύψει την επιστροφή στα πιο σκοτεινά χρόνια της λιτότητας που απεργάζεται. Η προγραμματική αντιπαράθεση όμως, δε θα αποφευχθεί όσο και να το θέλει. Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε κρύβεται, ούτε φοβάται. Έχουμε επιχειρήματα, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας».

Μπορεί να πέρασε ένας σχεδόν χρόνος από το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ, και μπορεί όλο αυτό το διάστημα κανείς στο κόμμα του να μην κατάφερε να πείσει τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω την απόφασή του, ωστόσο φαίνεται πως ένας 60χρονος άντρας που πλησίασε τον πρωθυπουργό στην Τρίπολη κατάφερε να του αλλάξει γνώμη.

«Προχθές, στην Τρίπολη, με πλησίασε ένας άντρας γύρω στα εξήντα. Μου είπε, «θέλω να σου πω κάτι. Αφού ο Μητσοτάκης αρνείται το debate, πήγαινε εσύ στο γήπεδό του και άστον αν θέλει να μην έρθει να αγωνιστεί».

Του λέω «τι εννοείς;». Μου λέει, «πήγαινε στον ΣΚΑΪ και άσ’ τους να σε ρωτήσουν ό,τι θέλουν ανοιχτά και να απαντήσεις ανοιχτά. Και άσ’ τον να μην έρθει, αφού δεν τολμά. Εσύ τολμάς…. «. Του είπα «δεν έχεις άδικο».

Αποφάσισα λοιπόν την Τρίτη το βράδυ να πάω στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Κι’ εκεί, σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, να εκθέσω τις θέσεις μας και την προγραμματική μας αντιπαράθεση με τη ΝΔ.

Να ακουστούν και εκεί τα επιχειρήματά μας. Αν ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να δοξαστεί κρυπτόμενος, εμείς θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για να φτάσει η αλήθεια σε όλο τον λαό. Χωρίς κανένα φόβο, σε οποιοδήποτε περιβάλλον».

Με αυτό το περιστατικό που περιέγραψε στο Facebook, ο κ. Τσίπρας θέλησε να εξηγήσει  τους λόγους για τους οποίους θα εκτεθεί στον ΣΚΑΪ προκαλώντας οργή σε αρκετούς υποψηφίους βουλευτές που το προηγούμενο διάστημα έλεγαν ότι έπρεπε να έχει αρθεί προ πολλού η απόφαση για το εμπάργκο.

Πώς ξεκίνησε το εμπάργκο

Ήταν δύο ημέρες μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα. Το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στις 25 Ιουλίου του 2018 εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την πληροφορία που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ περί σκέψεων του πρωθυπουργού να αποπέμψει υπηρεσιακά στελέχη της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

«Την ώρα της μάχης, που οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί δίνουν υπεράνθρωπο αγώνα για την κατάσβεση των πυρκαγιών, τον εντοπισμό των αγνοουμένων και την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους, ο ΣΚΑΪ ανακάλυψε δήθεν πρόθεση του Πρωθυπουργού για «καρατομήσεις» των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Με τον τρόπο αυτό και αφού σήμερα το πρωί απέτυχε να κάμψει το ηθικό των ενόπλων δυνάμεων και των στελεχών τους, επιχειρεί τώρα να υπονομεύσει τον αγώνα Πυροσβεστικής και Αστυνομίας και να κάμψει το ηθικό όσων δίνουν τη μάχη με τις φλόγες, τη μάχη για τον περιορισμό των συνεπειών μιας πρωτοφανούς καταστροφής», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Λίγο αργότερα έρχεται και η ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά του ΣΚΑΪ με την οποία γίνεται λόγος «για ακατάσχετη προπαγάνδα, για συκοφαντίες και για ψεύδη του εναντίον της κυβέρνησης».

Η τελευταία φορά που έφτασαν έξω από τις εγκαταστάσεις της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ υπουργοί της κυβέρνησης, ήταν λίγες ώρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Νέο Φάληρο στις 17 Δεκεμβρίου. Ειδικότερα, είχε φτάσει στο σημείο η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη η οποία έκανε λόγο για ένα γεγονός που «τραυματίζει τη δημοκρατία». Παρά το γεγονός ότι αρκετοί πίστευαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποφάσιζε- με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα- να άρει το εμπάργκο, διαψεύστηκαν.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ερωτηθείς τότε για το κυβερνητικό εμπάργκο στον ΣΚΑΪ τόνιζε: «Μην συμψηφίζουμε και εργαλειοποιούμε αυτά τα ζητήματα, είναι διαφορετικά ζητήματα, δεν μπορούν να μπαίνουν στο ίδιο ζύγι, ούτε καν επηρεάζουν».