Καταψηφίστηκε με 156 “όχι” η πρόταση δυσπιστίας

Καταψηφίστηκε με 156 “όχι” η πρόταση δυσπιστίας
Υπουργοί και βουλευτές χειροκροτούν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (Δ) μετά το τέλος της ομιλίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια της Βουλής, Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022. Συζητείται σήμερα, μετά από αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα η προ ημερησίας διατάξεως με θέμα «τις παρακολουθήσεις από την υπαγόμενη στον πρωθυπουργό ΕΥΠ, πολιτικών του αντιπάλων και δημοσιογράφων». Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε αίτημα για συζήτηση πολιτικών αρχηγών, μετά τις αποκαλύψεις ότι στόχοι παρακολούθησης έγιναν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης και ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεν έγινε αποδεκτή από την κυβερνητική πλειοψηφία η πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με 156 ψήφους κατά έναντι  143 υπερ καταψηφίστηκε η πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές, κατά την ονομαστική φανερή ψηφοφορία, η οποία διεξήχθη στην Ολομέλεια, μετά από τριήμερη συζήτηση. Απουσίαζε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ανδρέας Πάτσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά η διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής: « Η Bουλή μπορεί με απόφασή της να απoσύρει την εμπιστοσύνη της από την Κυβέρνηση ή από μέλος της ύστερα από πρόταση δυσπιστίας. H πρόταση δυσπιστίας πρέπει να υπογράφεται από τo ένα έκτο (1/6) τουλάχιστον των Βουλευτών και να περιλαμβάνει σαφώς τα θέματα για τα oπoία θα διεξαχθεί η συζήτηση. H πρόταση δυσπιστίας υπoβάλλεται στον Πρόεδρο σε δημόσια συνεδρίαση της Βουλής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: