Σήμερα η συνάντηση Μέρκελ – Μητσοτάκη: Τι θα συζητήσουν

Πηγές της ΝΔ ανέφεραν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει μια εποικοδομητική και εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με την κ. Μέρκελ.

Για τις 2 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στην πρεσβευτική κατοικία στο Χαλάνδρι. Πηγές της ΝΔ ανέφεραν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει μια εποικοδομητική και εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με την κ. Μέρκελ.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η ΝΔ εκφράζει την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η κ. Μέρκελ επιβεβαίωσε πως κατανοεί την αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού στη συμφωνία των Πρεσπών, όπως και για την παραδοχή της ότι δεν μπορεί να επηρεάσει τη θέση της ΝΔ και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας είπε ένα πειθήνιο «ναι» στην συμφωνία, με σκοπό να ικανοποιήσει τις γερμανικές επιδιώξεις στα Βαλκάνια. Χαρακτηρίζουν την υποχώρηση Τσίπρα πρωτοφανή, καθώς έξι πρωθυπουργοί της Ελλάδας πριν από εκείνον δεν συζητούσαν καν την παραχώρηση δήθεν μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας στη γειτονική χώρα.

Άλλωστε, προσθέτουν, η κ. Μέρκελ ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα δημοσίως για τη στάση του αυτή, στις κοινές δηλώσεις που έγιναν στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς είναι ο έλληνας Πρωθυπουργός που ενέδωσε στις πιέσεις της Γερμανίας και άλλων χωρών για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με αυτούς τους όρους.

Παράλληλα η ΝΔ διένειμε το tweet του Μάνφρεντ Βέμπερ το οποίο σύμφωνα με τη ΝΔ «είναι η απάντησή του στην προπαγάνδα με fake news που διέσπειρε ο κ. Παπαδημούλης και αναπαρήγαγε η ΕΡΤ ότι υπήρξε μια τάχα συνέντευξή του που τον ήθελε δήθεν να αντιτίθεται στη θέση της ΝΔ για το Σκοπιανό».

Το tweet του κ. Βέμπερ έχει ως εξής: «Σέβομαι απολύτως την ευαισθησία του ελληνικού λαού στο ονοματολογικό ζήτημα με την πΓΔΜ. Δεν υπήρξε συνέντευξή μου γι αυτό το θέμα. Σέβομαι τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη και πιστεύω βαθιά ότι θα οδηγήσει την Ελλάδα σε σταθερότητα και ευημερία, καταπολεμώντας το λαϊκισμό».

Σχετικά άρθρα