Σήμερα στο Network: Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια σοβαρή κρίση;

Σήμερα στο Network: Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια σοβαρή κρίση;

Οι εταιρικές κρίσεις είναι ένα φαινόμενο συχνό, ειδικά για τις μεγάλες επιχειρήσεις, και αφορά όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Υπάρχει τρόπος να τις αντιμετωπίσει μια εταιρεία σωστά; Πώς μπορείς να λειτουργήσεις προληπτικά;

Aπαντήσεις δίνει στο σημερινό session του Fortune Greece Network στις 17.00 η Αναστασία Σιδέρη. Με πολύχρονη εμπειρία στη διαχείριση εταιρικών κρίσεων, έχει αντιμετωπίσει πάνω από 100 περιπτώσεις κρίσεων, που περιλαμβάνουν από τρομοκρατικές απειλές και γεωπολιτικές κρίσεις μέχρι κυβερνοεπιθέσεις, ατυχήματα και ζητήματα προϊοντικής φύσης.

Στη σημερινή της παρουσίαση θα αναφερθεί στις βασικές αρχές που πρέπει κάποιος να υιοθετήσει όταν ξεσπάει μια κρίση, στο πώς δημιουργείται και προωθείται το κατάλληλο μήνυμα, αλλά και στον ρόλο που παίζουν τα ΜΜΕ και τα social media.

Who is who

Η Αναστασία Σιδέρη είναι πτυχιούχος Χημικός Μηχανικός και διαθέτει 35 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στους τομείς του Μάρκετινγκ, της Στρατηγικής Επικοινωνίας και των Δημοσίων Υποθέσεων.

Ξεκίνησε την καριέρα της στην Procter & Gamble και κατείχε μια σειρά από ανώτερες θέσεις σε μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες, όπως η ΦΑΓΕ, η Μπουτάρης, η DIAGEO, η DHL ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η The Coca- Cola Company.

Εντάχθηκε στην The Coca-Cola Company το 2002 και συνταξιοδοτήθηκε τον Φεβρουάριο του 2021. Κατείχε μια σειρά από θέσεις αυξημένης ευθύνης και στον τελευταίο της ρόλο ως Διευθύντρια Επικοινωνίας παρείχε επικοινωνιακή ηγεσία και διαχείριση κρίσεων σε 26 χώρες της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Τον Ιούνιο του 2020 διορίστηκε Επίτιμη Καθηγήτρια στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων Adam Smith του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης.

Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικών στις Επιχειρήσεις (Women in Business – WIB) του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Ελλάδα και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του φιλανθρωπικού ιδρύματος Εστία Αγίου Νικολάου στο Γαλαξίδι, μιας κοινότητας φροντίδας για άτομα με ειδικές ανάγκες

Είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Δικτύου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και του Ελληνικού Δικτύου Επικοινωνίας και διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος.

Είναι υπέρμαχος της δια βίου μάθησης, έχει εκπαιδευτεί στο NLP, μιλάει 6 γλώσσες και είναι πολύ ενεργή σε τομείς που σχετίζονται με την αποτελεσματική επικοινωνία, την επικοινωνία σε κρίσεις, την ΕΚΕ, τον εθελοντισμό, την ηθική ηγεσία, το υπεύθυνο μάρκετινγκ, τη νοοτροπία ανάπτυξης και την ενδυνάμωση των γυναικών και των νέων.

Είναι ομιλήτρια σε φόρουμ και συνέδρια σε όλο τον κόσμο σε όλους τους παραπάνω τομείς. Έγινε επίσης Tedx Talker στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι μητέρα δύο παιδιών, 26 και 24 ετών, και ζει με τον σύζυγό της στην Αθήνα.