Συμφωνία εξαγοράς της Unisoft από την SoftOne Technologies

Συμφωνία εξαγοράς της Unisoft από την SoftOne Technologies

Η  εξαγορά της Unisoft από τη SoftOne θα ενισχύσει σημαντικά το συνολικό μερίδιο αγοράς, την υποδομή δικτύου συνεργατών και την τεχνογνωσία της SoftOne.

Υπεγράφη χθές η συμφωνία εξαγοράς της Unisoft ΑΕ από την SoftOne Technologies. Η συμφωνία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί αμέσως μετά την έκδοση της απόφαση του δικαστηρίου που θα εγκρίνει το σχέδιο εξυγίανσης που έχει συμφωνηθεί και υπεβλήθη προς επικύρωση με το αρ. 106 Β του ΠτΚ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εξαγορά της Unisoft από τη SoftOne αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά το συνολικό μερίδιο αγοράς, την υποδομή δικτύου συνεργατών και την τεχνογνωσία της SoftOne, τοποθετώντας την στην ηγετική θέση της ελληνικής αγοράς λογισμικού πληροφορικής.

Η Unisoft για περισσότερα από 30 χρόνια αποτελεί έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές λογισμικού στη χώρα. Διαθέτει ενεργό πελατολόγιο που ξεπερνά τις 22.000 εγκαταστάσεις λογισμικού σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, με δίκτυο 300 και πλέον συνεργατών και ετήσιο κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 7 εκατ. ευρώ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SoftOne, Αντώνης Κυριαζής, ανέφερε σχετικά: «Η εξαγορά της Unisoft αποτελεί μια πραγματικά ιστορική και συνάμα συναρπαστική συμφωνία που φέρνει κάτω από την ίδια στέγη δυο από τις μεγαλύτερες εταιρείες λογισμικού, αλλάζοντας τα δεδομένα στην αγορά του business λογισμικού στην Ελλάδα. Παράλληλα ενισχύεται η στρατηγική μας για περαιτέρω ανάπτυξη στο εξωτερικό μέσα από μια σειρά συνεργειών».