Συμφωνία Forthnet – ZTE ύψους 500 εκατ. ευρώ

Συμφωνία Forthnet – ZTE ύψους 500 εκατ. ευρώ

Τις επόμενες ώρες αναμένονται οι τελικές υπογραφές παρουσία του πρωθυπουργού.

Συμφωνία ύψους 500.000.000 ευρώ υποφράφτηκε μεταξύ Forthnet και κινεζικής ZTE, η οποία φέρνει τις τηλεπικοινωνίες της Ελλάδας στον 21ο αιώνα.

Η συμφωνία υπογράφτηκε στο Πεκίνο παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Forthnet Πάνος Παπαδόπουλος και πρόκειται για επένδυση ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ και από αυτά τα 350 εκατομμύρια αφορούν την προσεχή τριετία.

«Πρόκειται για μια τεράστια συμφωνία η οποία θα φέρει τις τηλεπικοινωνίες της Ελλάδας στον 21ο αιώνα. Οι συζητήσεις άρχισαν πέρυσι και χρειάστηκε περίπου ένας χρόνος για να ολοκληρωθούν και να φτάσουμε σήμερα στην υπογραφή της συμφωνίας. Η ZTE είναι τεχνολογικός εταίρος της Forthnet και ο ρόλος της είναι σημαντικός, καθώς είναι μια παγκόσμια υπερδύναμη που ανοίγει τους δρόμους των τηλεπικοινωνιών του 21ου αιώνα για την Ελλάδα», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παπαδόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την προηγούμενη επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στο Πεκίνο οι δυο εταιρείες είχαν υπογράψει σύμφωνο Συνεργασίας προκειμένου να καταρτιστεί επιχειρηματικό σχέδιο για την από κοινού χρηματοδότηση και ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς στην Ελλάδα.

Η ZTE αποτελεί παγκοσμίως μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρείες τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, κινητών συσκευών και ολοκληρωμένων λύσεων για εταιρείες παροχής υπηρεσιών, οργανισμούς, επιχειρήσεις αλλά και μεμονωμένους καταναλωτές τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Η κινέζικη εταιρεία είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια του Hong Kong και του Shenzhen, διαθέτει προϊόντα και υπηρεσίες της σε περισσότερες από 500 επιχειρήσεις και οργανισμούς που διασπείρονται γεωγραφικά σε περίπου 160 χώρες.