Συμφωνία «γιγάντων» στις αμερικανικές τηλεπικοινωνίες

Συμφωνία «γιγάντων» στις αμερικανικές τηλεπικοινωνίες

Charter Communications, Time Warner Cable και Bright House Networks δημιουργούν μια αυτοκρατορία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σε μια «χρυσή» συμφωνία ύψους 56,7 δισ. δολαρίων προχώρησαν η Charter Communications και η Time Warner Cable.

Αναλυτικότερα, η Charter Communications, η κορυφαία εταιρεία ευρυζωνικών επικοινωνιών και τέταρτη μεγαλύτερη επιχείρηση καλωδιακής τηλεόρασης στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξαγόρασε την Time Warner Cable με αντίτιμο ένα «μείγμα» μετρητών και μετοχών συνολικής αξίας 56,7 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, η Charter πρόσφερε στους επενδυτές της Time Warner 195,71 δολάρια ανά μετοχή, εκτοξεύοντας την αξία της στα 78,7 δισ. δολάρια, ήτοι 14% περισσότερο από τη χρηματιστηριακή της αξία όπως αυτή υπολογιζόταν την Παρασκευή.

Μάλιστα, ο μεγαλύτερος μέτοχος της Charter, η Liberty Broadband, έχει συμφωνήσει να αγοράσει μετοχές αξίας 4,3 δισ. δολαρίων από τη νέα εταιρεία, που θα φέρει το όνομα New Charter. Αξίζει να σημειωθεί πως η Liberty Broadband ελέγχεται από τον δισεκατομμυριούχο John Malone, ο οποίος έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια το τοπίο στις αμερικανικές τηλεπικοινωνίες.

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η Liberty Broadband θα κατέχει περίπου το ένα πέμπτο της New Charter.

Παράλληλα με την εξαγορά της TWC, η Charter θα προχωρήσει και στην εξαγορά της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας Bright House Networks έναντι 10,4 δισ. δολαρίων.

Η συνεργασία της Charter με την Time Warner Cable και την Bright House θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός κορυφαίου πάροχου ευρυζωνικών υπηρεσιών που θα εξυπηρετεί περίπου 24 εκατ. πελάτες σε 41 πολιτείες. Οι συναλλαγές αυτές θα οδηγήσουν σε επενδύσεις σε ένα προηγμένο ευρυζωνικό δίκτυο, επιτρέποντας την ευρύτερη ανάπτυξη νέων ανταγωνιστικών εγκαταστάσεων με βάση τα δίκτυα Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, καθώς και την επέκταση των οπτικών δικτύων για να εξυπηρετούν την αγορά μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων .

«Οι ομάδες των τριών εταιρειών Charter, Time Warner Cable και Bright House Networks, αποτελεούνται από πρωτοπόρους του κλάδου μας. Οι εκπρόσωποι της κάθε εταιρείας έχουν εφεύρει μερικά από τα πιο επαναστατικά προϊόντα επικοινωνιών που δημιουργήθηκαν ποτέ. Καινοτομίες, όπως συνδρομητική τηλεόραση, VOIP τηλεφωνικές υπηρεσίες, καλωδιακή τηλεόραση μέσω εφαρμογών και άλλα», δήλωσε ο Tom Rutledge, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Charter.