Συμφωνία κυβέρνησης με UEFA: Όποια ομάδα παραβιάζει τους κανόνες θα αποβάλλεται από την Ευρώπη

Συμφωνία κυβέρνησης με UEFA: Όποια ομάδα παραβιάζει τους κανόνες θα αποβάλλεται από την Ευρώπη
Ο υπουργός Επικερατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στη σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής με θέμα ημερήσιας διάταξης: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργού Επικρατείας «Επιτελικό Κράτος: Οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των Κυβερνητικών Οργάνων και της Κεντρικής Δημόσιας Διοίκησης», Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνάντηση με ανθρώπους των FIFA και UEFA είχε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και δεσμεύθηκε για υλοποίηση όσων συμφωνηθούν.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βρει τη λύση με τη βοήθεια των διεθνών ομοσπονδιών για το θέμα του ελληνικού ποδοσφαίρου και αυτό έγινε σαφές και στις επαφές που είχε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, με ανθρώπους των FIFA και UEFA στην Ελβετία.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, για να γίνει σαφές ότι υπάρχει όντως πρόθεση για βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο υπουργός Επικρατείας δεσμεύθηκε ότι οι προτάσεις των διεθνών ομοσπονδιών θα υλοποιηθούν στο ακέραιο και πως σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων που θα υιοθετηθούν, θα υπάρχει αποβολή των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μια δέσμευση που άρεσε στους ανθρώπους των FIFA και UEFA, αφού δείχνει ότι όντως υπάρχει η θέληση από πλευράς κυβέρνησης να ακολουθήσει τις… διεθνείς οδηγίες για τη βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.