«Συμφωνία με τους εταίρους μέχρι την Κυριακή»

«Συμφωνία με τους εταίρους μέχρι την Κυριακή»
Ï êõâåñíçôéêüò åêðñüóùðïò ÃáâñéÞë Óáêåëëáñßäçò ìéëÜåé êáôÜ ôçí äéÜñêåéá ôçò åíçìÝñùóçò ôùí ðïëéôéêþí óõíôáêôþí áëëÜ êáé ôùí áíôáðïêñéôþí îÝíïõ ôýðïõ óôçí ÃåíéêÞ Ãñáììáôåßá ÅíçìÝñùóçò, ÄåõôÝñá 4 ÌáÀïõ 2015. Ç åíçìÝñùóç ôùí îÝíùí áíôáðïêñéôþí èá ðñáãìáôïðïéåßôáé êÜèå ÄåõôÝñá êáé ÐÝìðôç óôéò 13:30, ðÜëé óôçí ÃåíéêÞ Ãñáììáôåßá ÅíçìÝñùóçò. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÂËÁ×ÏÓ

Την αισιοδοξία της κυβέρνησης για άμεση λύση στα βασικά ζητήματα της διαπραγμάτευσης εξέφρασε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Η αισιοδοξία της κυβέρνησης εδράζεται σε στοιχεία, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και πρόσθεσε ότι σκοπός είναι μέχρι την Κυριακή να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο ελέγχου κίνησης κεφαλαίων, ο εκπρόσωπος δήλσε ότι δεν υπάρχει παραμικρός λόγος ανησυχίας σε σχέση με τις τράπεζες, πρόσθεσε ότι «ο Πρωθυπουργός συστήνοντας ψυχραιμία, αναφέρθηκε σε δηλώσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό, (σχετικές με τις τράπεζες και τον έλεγχο κεφαλαίων) οι οποίες με τρόπο αρκετά ανεύθυνο ανοίγουν τέτοια ζητήματα».

Σχετικά με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είπε ότι ο υπουργός Οικονομικών χαίρει της στήριξης του Πρωθυπουργού και της ελληνικής κυβέρνησης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους εταίρους, διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει περίπτωση χρεοκοπίας. Αναφερόμενος στην διαδικασία της συμφωνίας εξήγησε: «Μιλάμε για κοινό κείμενο της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς. Εκεί που υπάρχει συμφωνία είναι ώρα να καταγραφούν στο χαρτί. Αυτά που είναι ανοιχτά επίσης πρέπει να κλείσουν και να καταγραφούν και αυτά στο χαρτί και να αποτελέσουν μια συμφωνία».