Συμφωνία πολλών δισ. δολαρίων στο χώρο των οικιακών συσκευών

Συμφωνία πολλών δισ. δολαρίων στο χώρο των οικιακών συσκευών

Η Electrolux ανακοίνωσε ότι αγοράζει την General Electric Appliances για 3,3 δισ. δολάρια.

Μια μεγάλη εξαγορά που αλλάζει τα δεδομένα της αμερικανικής αγοράς στο κλάδο των οικιακών συσκευών, ανακοίνωσε η Electrolux.

H εταιρεία, που είναι ηγέτης στην Ευρώπη, θα αγοράσει τη GE Appliances για 3,3 δισ. δολάρια σε μετρητά για να διπλασιάσει τις πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική και να αναλάβει ηγετική θέση έναντι της αντίπαλου της Whirlpool Corp. Η Electrolux, η οποία εκτός από τα δικά της σήματα πωλεί και τα εμπορικά σήματα Frigidaire, AEG και Zanussi, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής οικιακών συσκευών στον κόσμο, μετά την Whirlpool.

Η συμφωνία αφορά σε εξαγορά σε μετρητά και όχι σε ανταλλαγή μετοχών και αποτιμά τη μονάδα συσκευών 8 φορές τα προ φόρων και αποσβέσεων κέρδη (EBITDA) του τελευταίου 12μήνου.

Η αγορά των επιχειρήσεων της GE Appliance αναμένεται να υπερδιπλασιάσει τις πωλήσεις της Electrolux στην αγορά των ΗΠΑ που το 2013 ήταν στα 4,5 δισ. δολάρια. Πέρυσι, η Appliance είχε πωλήσεις 5,7 δισ. δολαρίων.

Η συναλλαγή αναμένεται να αποφέρει ετήσια εξοικονόμηση κόστους περίπου 300 εκατ. δολαρίων και θα οδηγήσει σε αύξηση κερδών από το πρώτο έτος.

Διαβάστε ακόμη: 

Deal 220 εκατ. δολαρίων για την Location Labs