Συμφωνία της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ για την απόκτηση του 50% της NEDZINK

Συμφωνία της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ για την απόκτηση του 50% της NEDZINK

Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση επενδυτικού προγράμματος για την ανάπτυξη της παραγωγής τιτανιούχου ψευδαργύρου.

Στην υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού με την εταιρεία Koramic Holding SA, που εδρεύει στην πόλη Kortrijk του Βελγίου, προχώρησε εχθές, 3 Ιανουαρίου, η εταιρεία ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος είναι η αγορά από την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, μέσω αύξησης κεφαλαίου, του 50% του μετοχικού κεφαλαίου της αλλοδαπής μη εισηγμένης εταιρείας NEDZINK BV, η οποία εδρεύει στη πόλη Budel της Ολλανδίας.

Βάσει του συμφωνητικού, η EΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ θα εισφέρει περίπου 15 εκατ. ευρώ. Τα κεφάλαια αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση μέρους ενός επενδυτικού προγράμματος 20 εκατ. ευρώ στην NEDZINK – το υπόλοιπο επενδυτικό πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από την NEDZINK.

Η NEDZINK δραστηριοποιείται ήδη από το 1973 στον τομέα έλασης τιτανιούχου ψευδαργύρου αρχικά με την επωνυμία “Kempensche Zinc Company». To 1995 η παραγωγή τιτανιούχου ψευδαργύρου αποκτήθηκε από την Koramic και το εργοστάσιο στην πόλη Budel-Dorplein μετονομάστηκε σε NEDZINK BV. Η παραγωγή εδρεύει στην ολλανδική πόλη Budel-Dorplein και η εγκατεστημένη δυναμικότητα είναι 24 χιλιάδες τόνοι, τους οποίους η NEDZINK διαθέτει μέσω του δικτύου πωλήσεών της στην Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία και Γαλλία, καθώς και σε άλλες πολλές χώρες.

Η EΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ δραστηριοποιείται στην παραγωγή τιτανιούχου ψευδαργύρου από το 2004, αρχικά στις εγκαταστάσεις της πρώην Χαλκόρ Ανώνυμη Εταιρεία Επεξεργασίας Μετάλλων στην Αθήνα και από το 2011 μέσω της θυγατρικής SOFIA MED στην Βουλγαρία, μέχρι τα μέσα του 2015, οπότε η SOFIA MED σταμάτησε προσωρινά την παραγωγή.

Οι εταιρείες ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και Koramic σκοπεύουν στη δημιουργία μιας κοινοπραξίας με στόχο την ανάπτυξη της παραγωγής στον τομέα του τιτανιούχου ψευδαργύρου, αυξάνοντας την παραγωγική δυναμικότητα των γραμμών της Nedzink, και συνδυάζοντας την μακροχρόνια εμπειρία της NEDZINK στην έλαση ψευδαργύρου με αυτή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ σε συνεχή τήξη, χύτευση καθώς και έλαση ψευδαργύρου αλλά και άλλων μετάλλων.

Η ανωτέρω συμφωνία ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ – Koramic υπόκειται στην έγκριση των αρμοδίων αρχών ανταγωνισμού.