Συμφωνία του Περού για εργοστάσιο παραγωγής εμβολίου Sputnik V- Αγόρασε 20 εκατ. δόσεις

Συμφωνία του Περού για εργοστάσιο παραγωγής εμβολίου Sputnik V- Αγόρασε 20 εκατ. δόσεις
epa08675837 A Russian medical worker prepares a trial vaccine against COVID-19 for a volunteer in a post-registration phase of the test at outpatient hospital number 68 in Moscow, Russia, 17 September 2020. Russia registered the new vaccine called 'Sputnik V' against Coronavirus Sars-Cov-2 and opens the stage of its massive testing. EPA/SERGEI ILNITSKY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Υπέγραψε σύμβαση για την αγορά 20 εκατ. δόσεων του ρωσικού σκευάσματος. Η χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο 198.488 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 2,1 εκατ. μολύνσεων.

Ο πρόεδρος του Περού, ο Πέδρο Καστίγιο, δήλωσε χθες Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του έκλεισε συμφωνία με τη Ρωσία για το άνοιγμα εργοστασίου στο οποίο θα παράγεται το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V για την COVID-19.

Ο κ. Καστίγιο δεν έδωσε λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα της λειτουργίας του εργοστασίου, ή τον στόχο που τέθηκε για την παραγόμενη ποσότητα. Έκανε την αναγγελία αυτή κατά τη διάρκεια ομιλίας του που αναμεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά. Υποσχέθηκε ότι σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερα στοιχεία από το υπουργείο Υγείας.

Η Λίμα υπέγραψε σύμβαση για την αγορά 20 εκατ. δόσεων του εμβολίου Sputnik V τον Ιούλιο.

Η χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο 198.488 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 2,1 εκατ. μολύνσεων από τον SARS-CoV-2. Πρόκειται για τον 5ο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον πλανήτη, κατά τα επίσημα δεδομένα.