Το σημείο στο γραφείο σας που πρέπει να αποφεύγετε!

Το σημείο στο γραφείο σας που πρέπει να αποφεύγετε!

Θέλετε να είστε παραγωγικός; Τότε σταματήστε τις βόλτες στον εκτυπωτή.

Της Martha C. White

Ας το θέσουμε όσο πιο απλά γίνεται. Αν θέλετε να έχετε μια παραγωγική μέρα, μείνετε μακριά από τον εκτυπωτή!

Μια νέα έρευνα κατέδειξε ότι τα κεντρικά εκτυπωτικά και φωτοτυπικά μηχανήματα στο γραφείο συνιστούν μαύρες τρύπες για την παραγωγικότητα. Η εταιρεία τεχνολογίας γραφείου Brother International Corporation λέει ότι οι εργαζόμενοι χάνουν κατά μέσο όρο 13 ώρες ετησίως χασομερώντας στα φωτοτυπικά της εταιρείας για την οποία δουλεύουν.

«Η τάση προς την ύπαρξη κεντρικών εκτυπωτικών μηχανημάτων για όλα τα γραφεία μιας εταιρείας έχει δημιουργήσει ένα νέο χώρο συνάντησης των εργαζομένων», λέει ο Τζεφ Σάντλερ, διευθυντής μάρκετινγκ στην Brother. «Οι εργαζόμενοι χαραμίζουν το χρόνο τους πηγαίνοντας προς τους εκτυπωτές και επιστρέφοντας απ’ αυτούς, περιμένοντας να έρθει η δική τους σειρά εκτύπωσης, και πιάνοντας κουβεντούλα με τους συναδέλφους τους. Μιλάμε για λίγα μόνο λεπτά ημερησίως, αλλά αυτά τα λεπτά προστίθενται και καθιστούν δυσκολότερη την επάνοδο σε μια κατάσταση συγκέντρωσης και εστίασης».

Αν και οι ειδικοί επί της παραγωγικότητας λένε ότι είναι σημαντικό να κάνετε διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι μη προγραμματισμένες διακοπές μπορούν να επιδράσουν αρνητικά στην απόδοσή σας. «Εφόσον οι εκτυπωτές είναι συχνά διασκορπισμένοι μακριά από κάποια γραφεία, είναι σίγουρο ότι απαιτείται χρόνος για να πάει κανείς στις συσκευές, ενώ και οι κουβέντες με τους γύρω έχουν αναδειχθεί σε κανόνα» λέει ο Σάντλερ.

Σύμφωνα με την έρευνα του Σάντλερ, πάνω από 60% των εργαζομένων απάντησαν ότι μιλούν με συναδέλφους στους εκτυπωτές και στα φωτοτυπικά, και πολλές απ’ αυτές τις συζητήσεις δεν αφορούν τη δουλειά. Αυτές οι άσχετες συζητήσεις καθιστούν κατά 98% πιο πιθανό το να σταματήσει κάποιος στο γραφείο ενός συναδέλφου για να κουβεντιάσει ζητήματα άσχετα με την εργασία.

Η λύση, σύμφωνα με τον Σάντλερ; Η προσθήκη περισσότερων εκτυπωτών κοντά στα γραφεία – ας μην ξεχνάμε, βέβαια, ότι ο ίδιος εργάζεται για μια εταιρεία που πουλά εκτυπωτές.

Άλλες επιλογές είναι η χρήση υπηρεσιών ηλεκτρονικού διαμοιρασμού και αποθήκευσης αρχείων στο cloud, οι οποίες εξαλείφουν την ανάγκη για πολλά αντίτυπα, και άρα και για πολλές εκτυπώσεις και βολτούλες στον εκτυπωτή.