Συμμαχία Ελλάδας- Ισραήλ για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου

Συμμαχία Ελλάδας- Ισραήλ για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου

Η Ογκολογική Μονάδα Παίδων υπέγραψε Συμφωνία Αδελφοποίησης με την παιδιατρική μονάδα του  «Chaib Sheba» Medical Center, ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του Ισραήλ.

Έναν ακόμα σύμμαχο στην μεγάλη μάχη για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου αποκτά από σήμερα η Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» με την υπογραφή Συμφωνίας Αδελφοποίησης με την παιδιατρική μονάδα «Edmond and Lily Safra» Children’s Hospital του  «Chaib Sheba» Medical Center, ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του Ισραήλ.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, μαζί με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», κύριο Μανώλη Παπασάββα, υποδέχτηκαν, την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, εκπροσώπους του «Chaib Sheba» Medical Center και υπέγραψαν τη Συμφωνία Αδελφοποίησης, χαρίζοντας ελπίδα σε εκατοντάδες παιδιά σε Ελλάδα και Ισραήλ.

Παρούσα στην υπογραφή της σημαντικής αυτής συμφωνίας ήταν και η Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κυρία Irit Ben Abba.

Η Συμφωνία Αδελφοποίησης που υπογράφτηκε ανάμεσα στα δύο νοσοκομεία προβλέπει την εκατέρωθεν εκπαίδευση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τη δημιουργία θεραπευτικών πρωτοκόλλων σε περιπτώσεις όπου κρίνεται απαραίτητο, τη διεξαγωγή κοινών ερευνητικών προγραμμάτων αλλά και ενημερωτικών ημερίδων.

«Είναι μία μεγάλη ημέρα για εμάς η σημερινή γιατί προσθέτουμε έναν ακόμα σύμμαχο στην αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου.  Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί από την ημέρα που ξεκινήσαμε, πριν από 28 χρόνια, δεν έχουμε σταματήσει να παλεύουμε για τα παιδιά, πιστεύοντας ότι η ζωή ενός και μόνο παιδιού αξίζει για να αγωνίζεσαι.  Ελπίζω ότι με αυτή τη συμφωνία, μαζί, θα μπορέσουμε να στηρίξουμε όλα τα  παιδιά που δίνουν τη δική τους μάχη, στην Ελλάδα και στο Ισραήλ», είπε η κυρία Βαρδινογιάννη αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

Χαιρετίζοντας την υπογραφή της συμφωνίας η Πρέσβης του Ισραήλ Irit Ben Abba τόνισε ότι:  «Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να βοηθάμε τα παιδιά.  Ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια πριν από τέσσερα χρόνια και επιτέλους γίνεται πραγματικότητα.  Είναι μία πολύ σπουδαία συνεργασία και για τις δύο πλευρές.  Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη για τη συνεισφορά της».

Από την πλευρά της, η Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων του Νοσοκομείου  «Chaib Sheba» κυρία Michal Raviv Reisman μίλησε για τη σπουδαιότητα ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου.  «Η ιατρική είναι η παγκόσμια γλώσσα.  Και πρέπει να μοιραστούμε όλοι τις γνώσεις μας για να εξασφαλίσουμε υγεία για τα παιδιά όλου του κόσμου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

O Καθηγητής Amos Toren, επικεφαλής της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων του «Chaib Sheba» Medical Center μίλησε για τη σημασία υπογραφής μίας συμφωνίας με μία Μονάδα υψηλών προδιαγραφών, όπως είναι η Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ»:  «Η Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» αποτελεί πρότυπο στην αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου.  Ελπίζω κάποια στιγμή να αποκτήσουμε και εμείς μία αντίστοιχη, αυτόνομη μονάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος Αδελφοποιήσεων της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» έχουν ήδη υπογραφεί Σύμφωνα Συνεργασίας με τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του κόσμου, προκειμένου να διαμορφωθεί μία πλατφόρμα συνεργασίας στη μάχη κατά του παιδικού καρκίνου.