Συμμαχία γιγάντων εναντίον του καρκίνου

Συμμαχία γιγάντων εναντίον του καρκίνου
Photo:

Η Pfizer θα πληρώσει 2 δισ. δολάρια για συνεργασία με τη γερμανική Merck για την ανάπτυξη αντιβιοτικού ενάντια στον καρκίνο. 

H αμερικανική πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer φαίνεται πως αφήνει κάθε σχέδιο για συγχώνευση με την βρετανική Astrazeneca Plc , αφού ανακοίνωσε μια άλλη νέα μεγάλη συμφωνία πάνω σε φάρμακα για τον καρκίνο με τη γερμανική Merck.

Συγκεκριμένα η Pfizer ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει περίπου 2 δις. δολάρια, ώστε να αποκτήσει τα δικαιώματα να αναπτύξει και να εκμεταλλευτεί εμπορικά ένα αντιβιοτικό που η γερμανική εταιρεία δουλεύει τώρα.

Μάλιστα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει τη δράση του αντιβιοτικού τόσο από μόνο του όσο και σε συνέργια με άλλα φάρμακα κατά του καρκίνου των δυο φαρμακευτικών.
Ο πρόεδρος του R&D της Pfizer έκανε λόγο για εντυπωσιακά αποτελέσματα από το νέο φάρμακο.

Σαν αποτέλεσμα αυτής της νέας συμφωνίας, η Pfizer μειώνει τις προβλέψεις της για κέρδη ανά μετοχή κατά 6% στο 1,40 – 1,49 δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι η προσφορά της Pfizer ύψους 117 δισ. δολαρίων για την AstraZeneca τον Μάιο δεν προχώρησε , μετά από απροθυμία των μετόχων της δεύτερης να συναινέσουν στη πώληση της.

Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας Pfizer – Merck, οι μετοχές της δεύτερης σημείωσαν μεγάλη άνοδο της τάξης του 3,3%.