Συμμαχία «γιγάντων» για την αγορά ταξιδιωτικών εισιτηρίων

Συμμαχία «γιγάντων» για την αγορά ταξιδιωτικών εισιτηρίων

Amadeus και Worldpay δίνουν τα «χέρια» προσφέροντας περισσότερες επιλογές πληρωμής στους ταξιδιώτες.

Μια παγκόσμια συμφωνία που θα ενσωματώσει την ευρεία γκάμα των υπηρεσιών πληρωμής της Worldpay στο Amadeus Payment Platform υπεγράφη πρόσφατα μεταξύ των δύο εταιρειών.

Η επίσημη ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο διεξαγωγής του 8ου ετήσιου συνεδρίου «Airline & Travel Payments Summit», με την Worldpay, την κορυφαία εταιρεία στην επεξεργασία πληρωμών, το risk management και τους εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής να εδραιώνει ακόμα περισσότερο την ηγετική της θέση στην αγορά.

Αυτό που αλλάζει για τους πελάτες της Amadeus μέσω της υιοθέτησης των λύσεων πληρωμών από την Worldpay, είναι το γεγονός πως θα μπορούν να προσφέρουν περισσότερες επιλογές πληρωμής στους ταξιδιώτες, ενισχύοντας κατά συνέπεια την εμπειρία τους, αφού πλέον θα μπορούν να δέχονται περισσότερες πληρωμές σε περισσότερες χώρες και διαφορετικά νομίσματα. Η πληρωμή καθίσταται εύκολη, γρήγορη και προπάντων αξιόπιστη, ενώ σε ότι αφορά τη διαδικασία εξουσιοδότησης, αυτή έχει ήδη ενσωματωθεί στη διαδικασία έκδοσης εισιτηρίων και πωλήσεων.

Την ικανοποίησή της για την σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με την Worldpay εξέφρασε η Celia Pereiro, επικεφαλής του Τμήματος Travel Payments της Amadeus τονίζοντας πως η εταιρεία της συνεργάζεται με έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών πληρωμής σε όλη την Ευρώπη.

«Η Worldpay θα μας βοηθήσει να εκπληρώσουμε τις ανάγκες των πελατών μας σε όλο τον κόσμο, δίνοντάς τους την δυνατότητα να προσφέρουν μια απλοποιημένη εμπειρία πληρωμής στους ταξιδιώτες. Είμαστε σίγουροι ότι ολοένα και περισσότεροι πάροχοι ταξιδιωτικών υπηρεσιών θα αναγνωρίσουν την αξία του APP και θα ανακαλύψουν μια τεράστια, αυξανόμενη γκάμα εναλλακτικών τρόπων πληρωμής».

Από την πλευρά του ο Kevin Dallas, Chief Product & Marketing Officer του Τμήματος e-Commerce της Worldpay, δήλωσε πως εφόσον η ταξιδιωτική βιομηχανία είναι παγκόσμια από τη φύση της, οι πάροχοι ταξιδιωτικών υπηρεσιών οφείλουν να έχουν στη διάθεσή τους τις κατάλληλες επιλογές πληρωμής για να ταιριάξουν σε αυτό το παγκόσμιο πλαίσιο. Πρόσθεσε δε πως οι αναδυόμενες αγορές αντιπροσωπεύουν μια τεράστια ευκαιρία ανάπτυξης για την Amadeus.

«Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε για να προσφέρουμε μια εξορθολογισμένη διαδικασία πληρωμής στα μέτρα της μεγάλης πελατειακής βάσης της Amadeus. Το portfolio της εταιρείας μας, με περισσότερα από 120 τοπικά συναλλάγματα σημαίνει ότι οι πελάτες της Amadeus θα μπορέσουν να αναπτυχθούν, αφού πλέον θα είναι σε θέση να δεχθούν πληρωμές από καταναλωτές σε όλο τον κόσμο στο τοπικό τους νόμισμα. Ανυπομονούμε να εδραιώσουμε μια δυνατή βάση στην ταξιδιωτική βιομηχανία, με τη βοήθεια της Amadeus».

Το συγκριτικό πλεονέκτημα του Amadeus Payment Platform είναι η προσφορά εξατομικευμένων ταξιδιωτικών λειτουργιών διευκολύνοντας τόσο τους ταξιδιώτες κατά τις συναλλαγές τους, όσο και τους παρόχους ταξιδιωτικών υπηρεσιών. Σημειώνεται πως Amadeus και Worldpay συνεργάζονται πέρα από τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών πληρωμής, για την ενίσχυση της καταναλωτικής εμπειρίας και τη μεγιστοποίηση της αποδοχής συναλλαγών.