Σύμπτωση απόψεων μεταξύ ΕΣΕΕ και ΣΥΡΙΖΑ

Σύμπτωση απόψεων μεταξύ ΕΣΕΕ και ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βασίλη Κορκίδη.

Φωτογραφία αρχείου

Σύμπτωση απόψεων, σε πολλά ζητήματα, διαπιστώθηκε μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΕΣΕΕ, όπως προέκυψε από τη σημερινή συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, συμμεριζόμενος τα προβλήματα των Ελλήνων εμπόρων, δεσμεύθηκε για την προώθηση των αιτημάτων του ελληνικού εμπορίου, μέσω της ένταξής τους στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο δε Βασίλης Κορκίδης γνωστοποίησε στον κ. Τσίπρα τους άξονες του «οδικού χάρτη» του εμπορίου και παράλληλα τον ενημέρωσε σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εμπόριο και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα σήμερα, με έμφαση στα ζητήματα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τον ΟΑΕΕ, της υπερφορολόγησης, των «κόκκινων» δανείων, της χρηματοδότησης και της ρευστότητας των επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ μετέφερε την ανησυχία και την αγωνία των μικρομεσαίων εμπόρων, ενώ παράλληλα, ήταν θετικός στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, επισημαίνοντας ότι συμπίπτει με την προ διετίας αντίστοιχη πρόταση της Συνομοσπονδίας.

Ζήτησε, τέλος, από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης την υποστήριξή του στο εγχείρημα του ορισμού, νομοθέτησης και προστασίας της εντός κρίσης μικρομεσαίας υπερχρεωμένης επιχείρησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προτείνει Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΣΥΡΙΖΑ: «Τραπεζοκεντρική» η διαχείριση του χρέους των επιχειρήσεων

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την απόσυρση του ΕΝΦΙΑ