Συμβουλευτική επιτροπή του ΠΟΥ: Τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερτερούν των κινδύνων»

Συμβουλευτική επιτροπή του ΠΟΥ: Τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερτερούν των κινδύνων»
epa08364179 The logo and building of the World Health Organization (WHO) headquarters in Geneva, Switzerland, 15 April 2020. US President Donald Trump announced that he has instructed his administration to halt funding to the WHO. The American president criticizes the World Health Organization for its mismanagement of the Coronavirus pandemic Covid-19. EPA/MARTIAL TREZZINI Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα οφέλη που συνδέονται με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του νέου κορωνοϊού υπερτερούν των κινδύνων, δήλωσαν σήμερα ειδικοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση που ανακοίνωσε χθες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

«Το εμβόλιο της AstraZeneca (…) εξακολουθεί να έχει ένα θετικό προφίλ κινδύνου-οφέλους, με τεράστια δυναμική πρόληψης λοιμώξεων και μείωσης των θανάτων παγκοσμίως», υπογράμμισε σε ανακοίνωση η Παγκόσμια Συμβουλευτική Επιτροπή για την Ασφάλεια των Εμβολίων (GACVS) του ΠΟΥ.

Η επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας τόνισε παράλληλα ότι τα δεδομένα από το εμβόλιο της AstraZeneca δεν δείχνουν συνολική αύξηση των συνθηκών εμφάνισης θρομβώσεων, τονίζοντας ωστόσο πως θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις επιδράσεις του εμβολίου.

Η ανακοίνωση της επιτροπής του ΠΟΥ εκδόθηκε μετά τη συνάντηση που είχαν την Τρίτη και την Πέμπτη ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες για να επανεξετάσουν τα δεδομένα του εμβολίου.