Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της ΕΕ

Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της ΕΕ

Η σύνοδος διεξάγεται στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ξεκινούν σήμερα, στο Λουξεμβούργο, οι εργασίες της Συνόδου του Συμβουλίου Υπουργών για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής (EPSCO).

Η σύνοδος διεξάγεται στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με προεδρεύοντα τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση.

Κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου EPSCO, η οποία θα είναι η τελευταία που πραγματοποιείται υπό την ελληνική Προεδρία, θα συζητηθούν μεταξύ άλλων τα εξής:

– Οι ειδικές ανά χώρα συστάσεις για θέματα απασχόλησης και κοινωνικής πολιτικής, ως συνεισφορά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ιουνίου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

– Η πρόταση απόφασης σχετικά με τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής πλατφόρμας για την ενίσχυση της συνεργασίας για την πρόληψη και την αποτροπή της αδήλωτης εργασίας

– Η πρόταση κανονισμού για το δίκτυο EURES.

– Πρόταση οδηγίας του Συμβουλίου για την εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης των προσώπων ανεξαρτήτως θρησκείας ή πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού.

– Πρόταση οδηγίας σχετικά με τη βελτίωση της ισόρροπης εκπροσώπησης των φύλων σε θέσεις μη εκτελεστικών διοικητικών στελεχών των εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιρειών.

– Σχέδιο συμπερασμάτων του Συμβουλίου σχετικά με τις «Γυναίκες και οικονομία: Οικονομική ανεξαρτησία από τη σκοπιά της μερικής απασχόλησης και της αυτοαπασχόλησης»

Τέλος, αναμένεται να τεθεί κατά τη διάρκεια του γεύματος, το θέμα «Διαχείριση του άγχους και των ψυχοκοινωνικών κινδύνων στην εργασία», ένα από τα βασικά ζητήματα της πρόσφατης Ανακοίνωσης της Επιτροπής «Πλαίσιο για την Υγεία και Ασφάλεια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Ασύνδετη η εκπαίδευση με την αγορά εργασίας στην Ελλάδα

Μειώθηκαν οι θέσεις εργασίας στο λιανεμπόριο το α’ τρίμηνο

Η σημασία των κοινωνικών δικτύων στην αγορά εργασίας