Κυβερνοεπίθεση Κινέζων κατά της Μicrosoft: Απειλούνται χιλιάδες λογαριασμοί παγκοσμίως

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε παγκόσμια κρίση ασφάλειας στον κυβερνοχώρο εξελίσσεται  επίθεση στο ευρέως χρησιμοποιούμενο λογισμικό της Microsoft Corp για την αποστολή email. Για την επίθεση, την οποία κατήγγειλε η Microsoft, ευθύνονται Κινέζοι κυβερνοεγκληματίες οι οποίοι έχουν την υποστήριξη της κινεζικής κυβέρνησης, σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Mέχρι στιγμής 60.000 επιχειρήσεις οι οποίες χρησιμοποιούν το λογισμικού του τεχνολογικού κολοσσού έχουν πέσει θύματα κυβερνοεπίθεσης.
Η ταχέως κλιμακούμενη επίθεση προκάλεσε την ανησυχία των αξιωματούχων εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, εν μέρει επειδή οι χάκερ μπόρεσαν να χτυπήσουν τόσο πολλούς τόσο γρήγορα.

Τα θύματα που έχουν εξακριβωθεί μέχρι στιγμής περιλαμβάνουν από τράπεζες και παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας έως οίκους ευγηρίας και μία εταιρεία παγωτού, σύμφωνα με την Huntress, εταιρεία που παρακολουθεί την ασφάλεια των πελατών.

Η ομάδα φαίνεται να εισέβαλε σε ιδιωτικά και κυβερνητικά δίκτυα υπολογιστών μέσω του δημοφιλούς λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Exchange της εταιρείας για αρκετούς μήνες, αρχικά στοχεύοντας μόνο έναν μικρό αριθμό θυμάτων, σύμφωνα με τον Steven Adair, επικεφαλής της Volexity, με έδρα τη Βιρτζίνια.

«Πρόκειται για μια απειλή που εξακολουθεί να αναπτύσσεται και καλούμε τους διαχειριστές δικτύων να την πάρουν πολύ σοβαρά» σημείωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκο.