Συναγερμός από κρούσμα σε δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι- Στο σημείο μετέβησαν Τσιόδρας-Χαρδαλιας

Συναγερμός από κρούσμα σε δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι- Στο σημείο μετέβησαν Τσιόδρας-Χαρδαλιας
Παιδάκια στη δομή φιλοξενίας στον Κατσικά Ιωαννίνων, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020. Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης επισκέφτηκε τη δομή φιλοξενίας στον Κατσικά Ιωαννίνων, ενώ νωρίτερα συμμετείχε στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου, όπου ζήτησε τη στήριξη των δήμων της Ηπείρου στο ζήτημα της διαχείρισης της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΑΠΑΚΟΥΣΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θετική στον κοροναϊό έγκυος σε δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι.

Θετική στον κορωνοϊό διαγνώστηκε την Κυριακή, φιλοξενούμενη η οποία διαμένει σε δομή της περιοχής Κρανιδίου και βρίσκεται στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Σε ξενοδοχείο της περιοχής, που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, διαμένει έγκυος, η οποία βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Η εγκυμονούσα διαμένει χωρίς συμπτώματα και σε πλήρη υγειονομική απομόνωση στο δωμάτιο της. Ήδη, από νωρίς σήμερα το πρωί στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο έχει μεταβεί κλιμάκιο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα, Μάνο Λογοθέτη, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενεργεί ιχνηλάτηση των προσώπων που διαμένουν στο ξενοδοχείο (470 αιτούντες άσυλο), καθώς και του προσωπικού το οποίο εργάζεται σε αυτό.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, έχουν μεταβεί στο Κρανίδι, μαζί με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.

Πώς διαγνώστηκε με κορωνοϊό

Την Κυριακή του Πάσχα πήγε στο νοσοκομείο Ναυπλίου, για άλλη αιτία και εκεί υποβλήθηκε σε έλεγχο για τον κορωνοϊό και το αποτέλεσμα της εξέτασής της ήταν θετικό.

Στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, που είναι δομή φιλοξενίας στο πλαίσιο του προγράμματος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, διαμένουν 470 αιτούντες άσυλο, οι οποίοι προέρχονται από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Το ξενοδοχείο ήταν σε καραντίνα από το βράδυ της Μ. Πέμπτης, για προληπτικούς λόγους, επειδή βρέθηκε θετική μία εργαζόμενη στο νοσοκομείο, η οποία όμως δεν είχε προσέλθει για εργασία τις τελευταίες 12 ημέρες, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.