«Συναγερμός» στην Ηλεία – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά

«Συναγερμός» στην Ηλεία – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά
Φωτιά καίει πευκόφυτη περιοχή στα Αθίκια Κορινθίας, Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020. Πυρκαγιά ξέσπασε χθες Τετάρτη 22 Ιουλίου στις Κεχριές Κορίνθου η οποία εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των δυνατών ανέμων. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική ως τώρα έχουν εκκενωθεί έξι οικισμοί καθώς και μία παιδική κατασκήνωση. Στην περιοχή επιχειρούν 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, 15 τμήματα πεζοπόρων, ενώ από αέρος συντρέχουν πλέον 8 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Τις ενέργειες των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή, ενώ δεν απειλείται, τουλάχιστον αυτή την ώρα, κατοικημένη περιοχή.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση, στην περιοχή Πανόπουλο, στην Ηλεία. Επί τόπου επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 21 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή, ενώ δεν απειλείται, τουλάχιστον αυτή την ώρα, κατοικημένη περιοχή. Σημειώνεται, ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.