Συναγερμός στις Αρχές: Έσπασαν την καραντίνα τέσσερα άτομα από τη δομή στη Μαλακάσα

Συναγερμός στις Αρχές: Έσπασαν την καραντίνα τέσσερα άτομα από τη δομή στη Μαλακάσα
Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και απεικονίζει γυναίκα πρόσφυγα να περπατάει μπροστά από απλωμένα ρούχα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Μαλακάσα, Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018. Άνοδο σημειώνει τα τελευταία χρόνια η εισροή υπηκόων τρίτων χωρών που ζητούν να τους χορηγηθεί καθεστώς πρόσφυγα στην ΕΕ σύμφωνα με στοιχεία του ESPON (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για το Χωροτακτικό Σχεδιασμό) με χώρες όπως η Ελλάδα να είναι οι βασικές «πύλες» εισόδου, Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τέσσερα άτομα από τη δομή προσφύγων στη Μαλακάσα έσπασαν την καραντίνα που είχε επιβληθεί μετά από κρούσμα κορωνοϊού.

Τέσσερα άτομα από τη δομή προσφύγων στη Μαλακάσα έσπασαν την καραντίνα που είχε επιβληθεί μετά από κρούσμα κορωνοϊού.

Τα τέσσερα άτομα εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ενώ άγνωστο παραμένει πώς κατόρθωσαν να βγουν από την προσφυγική δομή.

Η απουσία τους διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια καταμέτρησης και αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι είχαν σκοπό να κατευθυνθούν στον Σταθμό Λαρίσης.

Τελικά τα δύο άτομα εντοπίστηκαν στον Σταθμό Λαρίσης και συνελήφθησαν. Σε εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των άλλων δύο ατόμων που διέφυγαν από τη δομή.

Σε καραντίνα η προσφυγική δομή

Υπενθυμίζεται ότι η προσφυγική δομή στη Μαλακάσα τέθηκε εκ νέου σε καραντίνα καθώς ένας πρόσφυγας βρέθηκε την Πέμπτη, θετικός στον κορωνοϊό.

Πρόκειται,  για έναν άνδρα από το Αφγανιστάν, ο οποίος το Μεγάλο Σάββατο προσήλθε στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, προκειμένου να καταγγείλει την κακοποίηση του ανήλικου παιδιού του από ομοεθνή του.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία, για τη διενέργεια των απαραίτητων προανακριτικών ενεργειών οδηγήθηκαν από τοπική αστυνομική Υπηρεσία στην εξειδικευμένη για τις υποθέσεις αυτές Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, ο 10χρονος, οι γονείς του και ένας 27χρονος αλλοδαπός που ταυτοποιήθηκε ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση.

Το προανακριτικό έργο επιμελήθηκαν Αξιωματικοί, καθώς και παιδοψυχολόγος- Αξιωματικός της ανωτέρω Υπηρεσίας.

Ο ταυτοποιηθείς αλλοδαπός συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος και οδηγήθηκε πίσω στη δομή την Τετάρτη.

Την Κυριακή του Πάσχα, το ανήλικο παιδί διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων για να υποβληθεί στις απαιτούμενες εξετάσεις και να διαπιστωθεί αν υπέστη πράγματι σεξουαλική κακοποίηση. Τα μέλη της οικογένειας, όσο βρίσκονταν στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, υποβλήθηκαν σε έλεγχο για τον κορονοϊό, με το τεστ για τον πατέρα να βγαίνει θετικό.

Σε καραντίνα αστυνομικοί και γιατροί

Όταν ο άνδρας βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό σε καραντίνα μπήκαν όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του, δηλαδή αστυνομικοί της προστασίας ανηλίκων, του Κ.Υ. Καπανδριτίου, γιατροί από το Παίδων, αστυνομικοί που τους μετέφεραν.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ 15 αστυνομικοί τέθηκαν σε καραντίνα, ενώ πραγματοποιήθηκε και απολύμανση στις υπηρεσίες που βρέθηκε ο Αφγανός που μολύνθηκε με κορωνοϊό.

Σημειώνεται πως σε καραντίνα 14 ημερών και σε διαδικασία εξετάσεων για κορωνοϊό έχουν μπει προληπτικά αστυνομικοί ΓΑΔΑ και άλλοι κρατικοί λειτουργοί.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη δομή φιλοξενίας βρισκόταν ήδη σε καραντίνα, λόγω του εντοπισμού τουλάχιστον 23 κρουσμάτων στις αρχές Απριλίου.