Συνάντηση Μπαρνιέ–Κόρμπιν την Πέμπτη για το Brexit

Συνάντηση Μπαρνιέ–Κόρμπιν την Πέμπτη για το Brexit
EU Brexit negotiator Michel Barnier (R) welcomes British Labour Party leader Jeremy Corbyn on July 13, 2017 in Brussels. Britain's Brexit bill, the subject of a furious row this week between Brussels and London, will not pose a "big threat" to public finances, the government's fiscal watchdog said on July 13. / AFP PHOTO / POOL / OLIVIER HOSLET (Photo credit should read OLIVIER HOSLET/AFP/Getty Images)

Ποιες οι θέσεις του αντιπολιτευτικού βρετανικού κόμματος για τη διαδικασία και τη συμφωνία Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ.

Ο αρμόδιος διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, θα συναντηθεί με τον ηγέτη του βρετανικού αντιπολιτευτικού κόμματος των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, την Πέμπτη, σύμφωνα με το γραφείο του πρώτου και τις πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters.

Eκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος δήλωσε τη Δευτέρα ότι «θα πρέπει να οργανωθούν βουλευτικές εκλογές εάν η συμφωνία (που θα προκύψει από τις διαπραγματεύσεις για το Brexit) απορριφθεί από το Κοινοβούλιο».

«Και αν δεν διεξαχθούν εκλογές, το Εργατικό Κόμμα θα πρέπει να υποστηρίξει όλες τις εναλλακτικές που θα βρίσκονται στο τραπέζι, ανάμεσά τους και η εκστρατεία για την διεξαγωγή δημόσιας ψηφοφορίας», είχε προσθέσει χαρακτηριστικά.