Συνάντηση Μητσοτάκη με τη συντονιστική επιτροπή κατοίκων από το Μάτι και τον Νέο Βουτζά

Συνάντηση Μητσοτάκη με τη συντονιστική επιτροπή κατοίκων από το Μάτι και τον Νέο Βουτζά
Καμένοι κορμοί δέντρων σε κτήμα με καμένο σπίτι στο Μάτι Αττικής, Κυριακή 19 Αυγούστου 2018, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή στις 23 Ιουλίου αφήνοντας πίσω της 94 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές σε οικείες και περιουσίες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο πρόεδρος της ΝΔ ενημερώθηκε αναλυτικά για το μέγεθος της καταστροφής και για τις μεγάλες δυσκολίες στην καθημερινότητα των πυρόπληκτων πολιτών.

Συνάντηση με τη συντονιστική επιτροπή κατοίκων από το Μάτι και τον Νέο Βουτζά, είχε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου και ενημερώθηκε αναλυτικά για το μέγεθος της καταστροφής και για τις μεγάλες δυσκολίες στην καθημερινότητα τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, οι κάτοικοι εξέφρασαν την αγωνία τους για τη δημόσια υγεία στους οικισμούς τους, και την έλλειψη οποιασδήποτε υπεύθυνης ενημέρωσης σχετικά με το πότε θα μπορούν να επιστρέψουν σε ένα ασφαλές υγειονομικά περιβάλλον, καθαρό από αμίαντο και διοξίνες. Υπογράμμισαν επίσης την ανάγκη για επιτάχυνση των διαδικασιών που απαιτούνται, όσον αφορά την καταβολή των αποζημιώσεων αλλά και τις κατεδαφίσεις στα μη κατοικήσιμα κτίσματα. Τέλος, σύμφωνα με τη ΝΔ, εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις άμεσες ενέργειες που απαιτούνται για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, ώστε «να μην ζήσουμε μια νέα τραγωδία με τις πρώτες βροχές».

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους διαβεβαίωσε πως θα στηρίξει τις ειλημμένες αποφάσεις για τη στήριξη των πυρόπληκτων και θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για την επιτάχυνση της υλοποίησης τους.

«Οι πληγείσες περιοχές θα ξαναχτιστούν, καλύτερες από πριν, και οι πολεοδομικές παρεμβάσεις που χρειάζονται θα γίνουν. Είμαστε αποφασισμένοι και θέλουμε και την δική σας συνδρομή» ανέφερε, επισημαίνοντας πως σύντομα θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την πολιτική προστασία, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατάρτιση σχεδίων διαχείρισης, προστασίας και εκκένωσης σε μια σειρά οικισμών με χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά στο Μάτι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ