Συνάντηση Σαμαρά – Παπούλια την Δευτέρα

Συνάντηση Σαμαρά – Παπούλια την Δευτέρα

Το απόγευμα της ίδια μέρας θα γίνει η ορκωμοσία του Νίκου Δένδια και του Κώστα Σκρέκα στο υπουργείο Ενικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης αντίστοιχα.

Τη Δευτέρα το μεσημέρι  (13:00) θα συναντηθούν ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για να συζητήσουν τις τρέχουσες εξελίξεις, τα οικονομικά, αλλά και τα εθνικά θέματα.

Το απόγευμα της ίδια μέρας θα γίνει η ορκωμοσία του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια και του νέου υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα.

Η απόφαση για τον αντικαταστάτη του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ελήφθη στη χθεσινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στην αρχή υπήρχε το σενάριο να αναλάβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός το υπουργείο Άμυνας, αλλά το σενάριο αυτό εγκαταλείφθηκε γρήγορα διότι σε αυτήν τη κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά θέματα, θα πρέπει να υπάρχει ένας υπουργός που θα είναι όλη μέρα στο Πεντάγωνο και να διαχειρίζεται της καταστάσεις.

Το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει ότι ο Νίκος Δένδιας έχει εμπειρία και σε θέματα ασφάλειας λόγω της θητείας του στο υπουργείο Δημοσίας Τάξης και θεωρείται ένας υπουργός που μπορεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Πάντως φαίνεται ότι η  αντιπαράθεση του Γκίκα Χαρδούβελη με τον Νίκο Δένδια και η αδυναμία συνεννόησης για τα «κόκκινα δάνεια», έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην μετακίνηση του Νίκου Δένδια από το υπουργείο Ανάπτυξης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Διαβάστε ακόμη: 

Νέος υπουργός Άμυνας ο Νίκος Δένδιας – Στη θέση του ο Κώστας Σκρέκας