Συνάντηση Σαμαρά με τον πρόεδρο της TUI

Συνάντηση Σαμαρά με τον πρόεδρο της TUI

Το ενδιαφέρον της μεγαλύτερης tourist operator του κόσμου να επενδύσει στην ελληνική τουριστική αγορά εκδήλωσε ο Πίτερ Λονγκ.

 

Με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tui Travel PLCΠίτερ Λονγκ είχε, στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τη συμμετοχή και της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό για τον ελληνικό τουρισμό ότι η TUI, η μεγαλύτερη tourist operator του κόσμου, έχει σχέση στρατηγικής συνεργασίας με την Ελλάδα, δήλωσε η υπουργός Τουρισμού μετά τη συνάντηση.

«Ενδιαφέρεται όχι μόνο να φέρει περισσότερο κόσμο στη χώρα μας, αλλά και να επενδύσει στην ελληνική τουριστική αγορά» ανέφερε η κ. Κεφαλογιάννη, η οποία σημείωσε πως ο τουρισμός φέτος, σε μια χρόνια ρεκόρ, έδωσε θέσεις εργασίας και εισοδήματα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Κεφαλογιάννη: «Η Ρωσία αποτελεί κεντρική τουριστική αγορά για την Ελλάδα»

«Εμείς δουλεύουμε πάνω σε συγκεκριμένο σχέδιο, ώστε να μπορέσει ο τουρισμός να τονώσει τοπικές οικονομίες και την οικονομία της χώρας. Τέτοιες σχέσεις στρατηγικής συνεργασίας, όπως με την TUI είναι σημαντικές» επισήμανε η υπουργός.

Για εποικοδομητική συζήτηση με τον πρωθυπουργό έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Peter Long, ο οποίος δήλωσε πως επεκτείνεται η συνεργασία με την Ελλάδα με ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο και στόχο και την αύξηση των επισκεπτών στη χώρα μας.

«Η Ελλάδα γνώρισε μια εντυπωσιακή ανάκαμψη το 2013, η οποία θα συνεχιστεί και το 2014, καθώς θα αυξήσουμε κατά περίπου 10% τον αριθμό των πελατών μας που ταξιδεύουν στη χώρα, φτάνοντας έτσι τον αριθμό των επισκεπτών μας στην Ελλάδα περίπου στα δύο εκατομμύρια», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η TUI Hellas μετά την συνάντηση.  «Αφήνοντας πίσω τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα την προηγούμενη τουριστική περίοδο, η Ελλάδα αντιμετωπίζει τα οικονομικά της προβλήματα, κοιτάζει μπροστά και προσβλέπει πια στην ανάπτυξη, στην οποία ο τουρισμός αναμφίβολα θα κατέχει ιδιαίτερη βαρύτητα», επισημαίνει η ταξιδιωτική εταιρεία, η οποία εξυπηρετεί πάνω από 30 εκατομμύρια πελάτες σε περισσότερες από 31 χώρες, με 54.000 υπαλλήλους και δικό της αεροπορικό στόλο 141 αεροσκαφών.

«Επενδύοντας στη βελτίωση των υποδομών, όπως είναι τα αεροδρόμια, τα λιμάνια καθώς και το οδικό δίκτυο, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να εξασφαλίσει ότι ο τουρισμός θα παραμείνει βασική κινητήρια δύναμη της ελληνικής οικονομίας», συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η TUI.

Επίσης, σημειώνει ότι υποστηρίζοντας τη χώρα μας θα επεξεργαστεί από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε επιλεγμένους προορισμούς και θα συνεχίσει να επενδύει σε ξενοδοχειακές μονάδες, όχι μόνο με άμεσες επενδύσεις αλλά και με τη στήριξη των ξενοδόχων συνεργατών της.

«Θα ανοίξουμε νέα ξενοδοχεία στη Ρόδο και στην Κρήτη και θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την τοπική οικονομία των ελληνικών προορισμών, δημιουργώντας πρόσθετες ευκαιρίες απασχόλησης σε ολόκληρο το φάσμα της τουριστικής αλυσίδας στην Ελλάδα, μέσω των θυγατρικών και των προμηθευτών μας», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η TUI.