Συνάντηση της διοίκησης του ΟΛΘ με εκπροσώπους της εταιρείας South Europe Gateway Thessaloniki Limited

Συνάντηση της διοίκησης του ΟΛΘ με εκπροσώπους της εταιρείας South Europe Gateway Thessaloniki Limited

Αναμένονται νέες συσκέψεις για την εξέταση των θεμάτων που αφορούν την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγκατάστασης του στρατηγικού επενδυτή.

Με εκπροσώπους της εταιρείας South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) Limited και στελέχη της εταιρείας Terminal Link SAS συναντήθηκαν ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΟΛΘ ΑΕ, Κωνσταντίνος Μέλλιος, ο Διευθύνων Σύμβουλος Δημήτριος Μακρής, ο Αντιπρόεδρος Δημήτριος Ρούτος και στελέχη της εταιρείας, στο κτίριο διοίκησης του Λιμένα Θεσσαλονίκης.

Προ ημερών είχε υπογραφεί η σύμβαση πώλησης του 67% των μετοχών της ΟΛΘ ΑΕ στην εν λόγω εταιρεία που σύστησε η ένωση του προτιμητέου επενδυτή «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», «Belterra Investments Ltd.» και «Terminal Link SAS».

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης, οι εκπρόσωποι της εταιρείας ενημερώθηκαν για τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων και συμβατικού φορτίου και για θέματα λειτουργικής και επιχειρησιακής φύσης. Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων για βασικά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Λιμένα της Θεσσαλονίκης το επόμενο διάστημα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μέλλιος επισήμανε ότι το 2017 καταγράφηκε ρεκόρ δεκαετίας και η δεύτερη καλύτερη επίδοση της τελευταίας 20ετίας στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων (πάνω από 400.000 TEUs), παρά τη συνεχιζόμενη απεργία των τελωνειακών υπαλλήλων στη νυχτερινή βάρδια της Πύλης 16 του Λιμένα Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν νέες συσκέψεις για την εξέταση των θεμάτων που αφορούν την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγκατάστασης του στρατηγικού επενδυτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ