Συνάντηση Βαρβιτσιώτη με διοίκηση του ΟΛΘ και Γιάννη Μπουτάρη

Συνάντηση Βαρβιτσιώτη με διοίκηση του ΟΛΘ και Γιάννη Μπουτάρη

Η αξιοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Τη βούληση της κυβέρνησης για την αξιοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης «με γνώμονα τα δημοσιονομικά οφέλη, που θα προκύψουν για τη χώρα», υπογράμμισε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στη διάρκεια σύσκεψης στις εγκαταστάσεις του λιμένος, στην οποία μετείχαν ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Στέλιος Αγγελούδης, ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Αθανάσιος Χριστόπουλος και στελέχη του ΟΛΘ και του δήμου.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε τη σημασία που έχουν οι αποκρατικοποιήσεις για την τόνωση των δημοσίων εσόδων κι αναφέρθηκε στο διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει εκφραστεί μέχρι στιγμής για τους οργανισμούς λιμένος Πειραιά και Θεσσαλονίκης. «Τα δυο λιμάνια μπορούν να αποτελέσουν σημείο αναστροφής του επενδυτικού κλίματος προς τη χώρα μας και πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά την αποκρατικοποίησή τους, προς όφελος όλης της κοινωνίας», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Εγώ είμαι εδώ για να αφουγκραστώ την τοπική κοινωνία και να εξετάσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε αυτό να το επιτύχουμε καλύτερα».

Υπενθυμίζεται ότι οι τοπικοί φορείς της Θεσσαλονίκης, καθώς και η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ, έχουν κατά καιρούς τοποθετηθεί υπέρ της μερικής παραχώρησης χρήσεων του λιμανιού, αντί της επιλογής του μοντέλου του master concession ή της πώλησης του ποσοστού του δημοσίου (74%), που έχει περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Άκης Μπέσας

Διαβάστε ακόμη: Άγονος ο διαγωνισμός του ΟΛΘ