BAUSCH+LOMB Ελλάδας: Συνδημιουργώντας το Μοντέλο Απασχόλησης του Μέλλοντος… Σήμερα

BAUSCH+LOMB Ελλάδας: Συνδημιουργώντας το Μοντέλο Απασχόλησης του Μέλλοντος… Σήμερα
Πρωτοπορία και δέσμευση στην αριστεία της εργασιακής κουλτούρας και της διαφορετικότητας.

Από τον Ιάκωβο Μιχαλίτση, General Manager South East Europe Italy, Greece, Balkans

Η αναγνώριση της μοναδικότητας κάθε ατόμου, αποφεύγοντας τα στερεότυπα, είναι το μυστικό μας για ένα περιβάλλον εργασίας χωρίς αποκλεισμούς, με σεβασμό στην ατομικότητα.

Η Bausch+Lomb είναι μια σύγχρονη πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία που παράγει και διακινεί, σε περισσότερες από 100 χώρες, ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο επώνυμων συνταγογραφούμενων και ΜΗΣΥΦΑ φαρμάκων, ιατροτεχνολογικών σκευασμάτων και συμπληρωμάτων διατροφής, για την υγεία των ματιών και τη γενική υγεία. Στην Ελλάδα, τα πιο γνωστά σκευάσματά μας είναι τα Biotrue®, Renu®, Niflamol®, Counterpain®, Ezixin®, Artelac®, Ocuvite®, Vidilac®, Dexamytrex® και Yellox®.
Από το 2019 έως το 2023, η Bausch+Lomb Ελλάδας έχει διακριθεί στις έρευνες Best Workplaces™ Hellas, με 5 θέσεις στην πρώτη τετράδα (1η θέση το 2021), ενώ φέτος κατέλαβε τη 2η θέση στα Best Workplaces™ For Women 2024. Επίσης είναι η 1η φαρμακευτική στην Ευρώπη με πιστοποίηση ISO 37001 κατά της Δωροδοκίας. Οι διακρίσεις αυτές αποδεικνύουν ότι η Bausch+Lomb Ελλάδας εξελίσσεται διαρκώς, υλοποιώντας δράσεις προς μια όλο και πιο ουσιαστική εταιρική κουλτούρα της οποίας σημείο αφετηρίας είναι πάντα ο άνθρωπος.

Οι αξίες που μας οδηγούν

Συμπερίληψη, Σεβασμός, Ακεραιότητα, Ομαδικότητα και Διαφάνεια είναι μερικές από τις αξίες που βιώνουμε εμπράκτως στην καθημερινότητά μας και που μας καθιστούν έναν πραγματικό «employer of choice». Για την επίτευξη αυτού του στόχου, στη Bausch+Lomb επιδιώκουμε να έχουμε ευχαριστημένους και αφοσιωμένους εργαζόμενους, ενσωματώνοντας αυτές τις βασικές αξίες με αποφασιστικές ενέργειες που ικανοποιούν τους ανθρώπους μας.

Τα ενεργά βήματα της διοίκησης περιλαμβάνουν συναπόφαση από διατμηματικές ομάδες, παροχή ευκαιριών ανάπτυξης καριέρας, συνεχή επιβράβευση, προσφορά ανταγωνιστικών πακέτων αμοιβής αλλά και εξατομικευμένων ευέλικτων παροχών. Ακόμη, ζωτικής σημασίας είναι η δημιουργία ενός –ευθυγραμμισμένου με την αποστολή της εταιρείας– θετικού κλίματος στο εργασιακό περιβάλλον, που καλλιεργεί τη συνεργασία, την ενθάρρυνση για πρωτοβουλία, την καινοτομία και το out of the box thinking, ενώ παράλληλα προωθεί την επιχειρηματικότητα με δέσμευση στην αμφίδρομη, ανοιχτή και ειλικρινή επικοινωνία. Για εμάς οι συνάδελφοί μας είναι πραγματικά το «δυνατό σημείο» μας. #wearebauschandlombers

Προσαρμογή σε ένα πολύπλοκο περιβάλλον

Στην Bausch+Lomb συνυπάρχουν σχεδόν τέσσερις διαφορετικές γενιές εργαζομένων, με αρκετά διαφορετικά «θέλω», άρα μας απασχολεί το πώς θα ικανοποιήσουμε τις ποικίλες ανάγκες τους. Σε μια καθημερινότητα με συναδέλφους από 23 ετών μέχρι και +60 αναπτύσσουμε διαφορετικές και ευέλικτες στρατηγικές για να καλύψουμε τις ανάγκες τους και να δημιουργήσουμε ένα πολύ δυναμικό και παραγωγικό εργασιακό περιβάλλον. Ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, επικοινωνία χωρίς στεγανά, καθημερινή ανατροφοδότηση 360ο και συμβουλευτική, ευέλικτα ωράρια και παροχές, ίσες ευκαιρίες, περιβάλλον εμπιστοσύνης και ανθρώπινης επαφής −ακόμα και κυρίως στις δύσκολες στιγμές− είναι μερικές από τις πρακτικές που οι ίδιοι οι συνάδελφοί μας ανέδειξαν για το πώς να φέρνουμε το αποτέλεσμα, δουλεύοντας όλοι μαζί ανεξάρτητα σε ποια γενιά ανήκουμε.

Ακόμα, στην Bausch+Lomb εφαρμόζουμε ένα πρωτοποριακό σύστημα «reverse mentoring», με ανατροφοδότηση προς εμένα από τους νεότερους ηλικιακά συναδέλφους όλων των τμημάτων.

Έχοντας εμπεδώσει τη συμπερίληψη των νεότερων συναδέλφων μας, κύριο μέλημά μας είναι η συμπερίληψη και των ώριμων ηλικιακά συναδέλφων καθώς το φως της δημοσιότητας πέφτει δυσανάλογα πάνω στις νεότερες ηλικίες. Τελικά, η αναγνώριση της μοναδικότητας κάθε ατόμου, αποφεύγοντας τα στερεότυπα, είναι το μυστικό μας για ένα περιβάλλον εργασίας χωρίς αποκλεισμούς, με σεβασμό στην ατομικότητα.

Η σημασία ισορροπίας μεταξύ εργασίας και προσωπικού χρόνου

Οι πολυετείς και κορυφαίες διακρίσεις της Bausch+Lomb Ελλάδας στους θεσμούς των Best Workplaces™ Hellas και Best Workplaces™ For Women Hellas έρχονται ως επιστέγασμα του πώς πιστεύουμε ότι πρέπει να τρέχει μια εταιρεία, ενώ αποδεικνύουν ότι η ομάδα μας έχει κατακτήσει προ πολλού το work life balance. Για την ακρίβεια ως εταιρεία δουλεύουμε ήδη στο «Fun In Working together» κομμάτι, με τον Άνθρωπο στο επίκεντρο.

Προθεσμίες, πίεση, στόχοι, κρίσεις, δουλειά υπήρχαν και θα υπάρχουν. Η ομαδική μας, όμως, προσέγγιση έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της υγείας, των σχέσεων, της παραγωγικότητας και της ικανοποίησης, που με τη σειρά της συμβάλλει σε μια απίστευτα θετική εταιρική ατμόσφαιρα και κουλτούρα.

Χαρακτηριστικές είναι οι πολιτικές της Bausch+Lomb που περιλαμβάνουν εφαρμογή ευέλικτου ωραρίου και αδειών, επιλογές απομακρυσμένης εργασίας, θέσπιση ορίων για την αποφυγή του εργασιακού burn out, παροχές υποστήριξης σωματικής και ψυχικής υγείας, αμφίδρομη επικοινωνία, εκπαιδευτικά προγράμματα και επιμόρφωση, παροχή κινήτρων, δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου, αθλητισμού, τέχνης και πολιτισμού, προώθηση υγιεινού και αειφόρου τρόπου ζωής, παροχή γονικής υποστήριξης, ανάπτυξη εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς.

Αυτά τα μέτρα δεν είναι απλώς προνόμια. Είναι ουσιαστικές κινήσεις που ενισχύουν τα εταιρικά αποτελέσματα καθώς και τη φήμη, ενώ παράλληλα χτίζουν «αντισώματα» για να αντέχουμε στις κρίσεις και στις καθημερινές προκλήσεις. Εκτιμώντας τις ανάγκες όλων μας και «μιλώντας μεταξύ μας», καθιερωνόμαστε ως η εταιρεία που αγαπάμε να εργαζόμαστε.

*Το άρθρο δημοσιεύεται στο νέο τεύχος του Fortune Greece που κυκλοφορεί από την Τετάρτη 15/05 στα περίπτερα. 

**Φωτογραφία: Νίκος Μαλιάκος