Συνεχίζεται η bull market στα cryptos- Ισχυρό το Bitcoin, στα 49.000 δολ.

Συνεχίζεται η bull market στα cryptos- Ισχυρό το Bitcoin, στα 49.000 δολ.
pexels

Το Bitcoin κατάφερε να κρατήσει τα 49.000 δολάρια, αντλώντας ώθηση από την ομιλία του προέδρου της Fed Jay Powell, παρά τις… σειρήνες που κάνουν ξανά και ξανά λόγο για bear market και πτώση έως και 40%

Πιο συγκεκριμένα, το τέλος της εβδομάδας επεφύλασσε happy end για το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα, με την αγορά και τους απανταχού επενδυτές να ενθαρρύνονται από τις παρατηρήσεις του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ, ο οποίος έκανε λόγο για μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης «κάποια στιγμή στο μέλλον» αλλά και για διατήρηση των επιτοκίων στο τρέχον εύρος του 0%-0,25%.

Οι μετοχές αυξήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, ενώ το αμερικανικό δολάριο αποδυναμώθηκε.

Κάπως έτσι το Bitcoin εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και πρόσθεσε στην αξία του 1.500 δολάρια σε λιγότερο από μία ώρα.

«Εάν το Bitcoin παραμείνει πάνω από το επίπεδο των 49.000 δολαρίων για το υπόλοιπο της εβδομάδας… θα κάνουμε λόγο για ένα εκπληκτικό Weekly Close», συνοψίζει ο trader και αναλυτής Rekt Capital.

«Eίναι αρκετά προφανές προς τα πού κατευθύνεται το Bitcoin», πρόσθεσε ο δημοφιλής λογαριασμός στο Twitter Ryan Cantering Clark.

Μια ματιά στα επίπεδα αγοράς και πώλησης στην Binance αποκαλύπτει ότι «χτίζεται» σιγά σιγά μια γραμμή υποστήριξης στα 48.800 δολάρια, με τους πωλητές λίγο κάτω από τα 50.000 δολάρια. 

Εύλογα, τα Altcoins επωφελήθηκαν από την ισχύ του Bitcoin.

Με εξαίρεση το Binance Coin (BNB), τα 10 κορυφαία κρυπτονομίσματα σημείωσαν κέρδη τις τελευταίες 24 ώρες.

Οι «ταύροι» στο Cardano (ADA) οδήγησαν την ισοτιμία ADA/USD στο +10% για το κρυπτονόμισμα, στα 2,85 δολάρια, καλύπτοντας μεγάλο μέρος του πρόσφατα χαμένου εδάφους της μετά τα υψηλά όλων των εποχών.

Το Solana (SOL) συνέχισε ανοδικά καταρρίπτοντας το δικό του ρεκόρ.

Το Ethereum (ETH) ήταν στα 3.240 δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 4,5%.