Συνεχίζεται η κατρακύλα της μετοχής της Tesla- Βουτιά 8,5%

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων αποφάσισε να σταματήσει να δέχεται παραγγελίες γαι την πιο οικονομική έκδοση του SUV Model Y.

Πτώση 8,5% σημειώνουν οι μετοχές της Tesla στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street, επεκτείνοντας τις απώλειες τους.

Δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων αποφάσισε να σταματήσει να δέχεται παραγγελίες για την πιο οικονομική έκδοση του SUV Model Y. Η μετοχή της τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 714,50 δολάρια.

Ο Έλον Μασκ δεν είναι ο πιο πλούσιος στον κόσμο

Ο Έλον Μασκ δεν είναι πλέον ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμος, αφότου οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν 8,6% τη Δευτέρα, εξαϋλώνοντας 15,2 δισ. από την περιουσία του.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η μεγαλύτερη πτώση της μετοχής της Tesla από τον Σεπτέμβριο τροφοδοτήθηκε εν μέρει από τα σχόλια του Μασκ το Σαββατοκύριακο, ότι οι τιμές του bitcoin και του ether δείχνουν υψηλές. Το μήνυμά του, μέσω Twittter, ήρθε δύο εβδομάδες αφότου η εταιρεία του Tesla ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε 1,5 δισ. δολάρια σε bitcoin στον ισολογισμό της.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα παγκοσμίως χάνει την Τρίτη 13,1% και προσγειώνεται στις 46.350 δολάρια.

Ο Μασκ πλέον πέφτει στη δεύτερη θέση στη λίστα Bloomberg Billionaires Index των 500 πιο πλούσιων ανθρώπων στον κόσμο, με περιουσία 183,4 δισ. δολαρίων, από 210 δισ. που είχε τον Ιανουάριο. Ο ιδρυτής της Amazon.com Τζεφ Μπέζος επανέρχεται στην πρώτη θέση, ακόμη και αν η περιουσία του υποχώρησε κατά 3,7 δισ. δολάρια, φτάνοντας στα $186,3 δισ. τη Δευτέρα. Στην τρίτη θέση ο Μπιλ Γκέιτς.