Συνεχίζεται η κόντρα της Μέγκαν με το Μπάκιγχαμ

Συνεχίζεται η κόντρα της Μέγκαν με το Μπάκιγχαμ
epa06427010 Prince Harry and Meghan Markle visit Britxton in London, Britain, 09 January 2018. The couple visit the Reprezent radio station in Brixton, for their second official public engagement together. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νέα διάσταση παίρνει η κόντρα Μέγκαν Μαρκλ και βασιλικής οικογένειας, καθώς όπως ισχυρίζεται η δούκισσα, το παλάτι του Μπάκιγχαμ «υπαγόρευσε» την διαγραφή των πρώτων ονομάτων της, από το πιστοποιητικό γέννησης του Άρτσι.

Όπως ανακαλύφθηκε το Σάββατο, τα ονόματα «Ρέιτσελ Μέγκαν» έχουν αφαιρεθεί από το πιστοποιητικό γέννησης του Άρτσι, διατηρώντας μόνο το «Αυτού Υψηλότητα δούκισσα του Σάσεξ». Το πιστοποιητικό του Άρτσι καταχωρήθηκε στις 17 Μαϊου 2019, μετά την γέννησή του 11 ημέρες νωρίτερα. Ωστόσο, έναν μήνα αργότερα, στις 6 Ιουνίου, το όνομα της μητέρας στο πιστοποιητικό άλλαξε.

Μέχρι πρόσφατα, θεωρούνταν ένα νεύμα στην πριγκίπισσα Νταϊάνα, όπου στο πιστοποιητικό γέννησης των παιδιών της ανέφερε: «Η αυτού Υψηλότητα πριγκίπισσα της Ουαλίας». Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της Μέγκαν Μαρκλ ισχυρίστηκε τώρα ότι η «αλλαγή του ονόματος σε δημόσια έγγραφα του 2019, υπαγορεύτηκε από το παλάτι».

«Προσβλητικό» να μην αναφέρεται το όνομα της Μέγκαν Μαρκλ στο πιστοποιητικό γέννησης του γιου της
Μέσω του εκπροσώπου της, η Μέγκαν Μαρκλ είπε επίσης ότι είναι «προσβλητικό» να υποδηλώνεται πως θα ήθελε να μείνει «ανώνυμη» στο πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού της. Την ίδια ώρα, παραμένει ασαφές γιατί άλλαξε το πιστοποιητικό.

Ο εκπρόσωπος της Μέγκαν Μαρκλ δήλωσε στην Telegraph: «Η αλλαγή ονόματος σε δημόσια έγγραφα του 2019, υπαγορεύτηκε από το παλάτι, όπως επιβεβαιώθηκε από έγγραφα ανώτερων αξιωματούχων του παλατιού. Αυτό δεν ζητήθηκε από την Μέγκαν Μαρκλ, την δούκισσα του Σάσεξ ούτε από τον σύζυγό της, πρίγκιπα Χάρι. Μπορείτε να δείτε ότι επέλεξαν να παραπλανήσουν το κοινό και να το κάνουν να πιστέψει σε ένα καλά υπολογισμένο οικογενειακό σνομπάρισμα, πρότειναν πως όλως περιέργως, θα ήθελε να μείνει ανώνυμη στο πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού της ή σε οποιοδήποτε άλλο νομικό έγγραφο. Κάτι που θα ήταν γελοίο εάν δεν ήταν προσβλητικό».

Φυσικά, αυτή η αλλαγή πυροδότησε εικασίες, με τον πρώην γραμματέα της βασίλισσας Ντίκι Άρμπιτερ να λέει: «Ίσως αυτό ήταν ένα πρώιμο μέρος του σχεδίου τους». Από την πλευρά της, η λαίδη Κόλιν Κάμπελ, η οποία εντόπισε την αλλαγή, είπε: «Είναι περίεργο και εγείρει κάθε είδους ερωτήματα σχετικά με το τι σκέφτονται οι Σάσεξ».

Η πολυαναμενόμενη «επιστροφή» των Σάσεξ στην Αγγλία – Θα πάει η Μέγκαν Μαρκλ ή όχι;

Ένα άλλο σημείο της κόντρας μεταξύ της βασιλικής οικογένειας και των Σάσεξ είναι το αναμενόμενο ταξίδι τους στο Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές του καλοκαιριού, το πρώτο τους ταξίδι στην πατρίδα μετά το Megxit.

Ωστόσο, όπως γίνεται γνωστό η Μέγκαν Μαρκλ πιθανότατα δεν θα συνοδεύσει τον σύζυγό της, πρίγκιπα Χάρι σε αυτό το ταξίδι. Βέβαια, οι πηγές τονίζουν ότι τα σχέδια του ζευγαριού δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, και πως εξαρτώντας σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία και από το εάν θα παραμένουν σε ισχύ οι περιορισμοί ταξιδιών εκείνη την στιγμή.

Αλλά όπως αναφέρουν, πιθανότατα, ο πρίγκιπας Χάρι θα πετάξει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να δει την βασίλισσα Ελισάβετ, τον πρίγκιπα Κάρολο και τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, χωρίς την Μέγκαν Μαρκλ και πιθανώς, τον γιο τους Άρτσι. Οι πηγές έσπευσαν να τονίσουν ότι η απόφαση αυτή της Μέγκαν να μην συνοδεύσει τον σύζυγό της, είναι για «προσωπικούς και πρακτικούς» λόγους και δεν ερμηνεύεται με κανέναν τρόπο ως «σνομπάρισμα». Αν αποφασίσει πάντως να μην ταξιδέψει η Μέγκαν Μαρκλ, θα προκαλέσει στους βασιλικούς αξιωματούχους, κάτι σαν διπλωματικό πονοκέφαλο.

Μήπως θα επισκιάσουν τις εκδηλώσεις;

Το ζευγάρι αναμένεται να παρευρεθεί σε βασικές βασιλικές εκδηλώσεις τον Ιούνιο, συμπεριλαμβανομένων των 100ων γενεθλίων του πρίγκιπα Φίλιππου αλλά και τo Trooping the Color, την επίσημη γιορτή για τα 95α γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ. Ο πρίγκιπας Χάρι, αναμένεται επίσης στην Αγγλία τον Ιούλιο για τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της πριγκίπισσας Νταϊάνας, στο παλάτι του Κένσινγκτον, την ανάθεση του οποίου παρήγγειλαν ο ίδιος και ο αδερφός του, πρίγκιπας Γουίλιαμ βάζοντας στην άκρη την μεταξύ τους κόντρα έστω και για λίγο.

Ωστόσο, υπάρχει η ανησυχία πως η συμμετοχή των Σάσεξ στα μεγαλύτερα οικογενειακά γεγονότα – και το αναπόφευκτο κοινό και τα μέσα μαζική ενημέρωσης που θα είναι παρόντα- θα μπορούσε να μειώσει την σημασία τέτοιων σημαντικών περιστάσεων . Πάντως, θα είναι η πρώτη φορά που θα ταξιδέψουν στην Αγγλία μετά την αποχώρησή τους από τα επίσημα βασιλικά τους καθήκοντα.