Συνεχίζεται το ανοδικό σερί για το Bitcoin- Oρατά τα 40.000 δολ. ανά νόμισμα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ισχυρή ανοδική αντίδραση σημειώνει το Bitcoin μετά το selloff των προηγούμενων ημερών, σπάζοντας τα φράγματα τόσο των 30.000 δολαρίων όσο και για των 34.000 δολ., με το επόμενο σημείο αντίστασης να τοποθετείται στα 40.000 δολ. Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές το ψηφιακό νόμισμα κατέγραφε αύξηση 2%, στα 34.000 δολάρια.

Υπενθυμίζεται πως τόσο το Bitcoin όσο και τα άλλα κρυπτονομίσματα στις 19 και 20 Ιουλίου κατρακύλησαν, με περί τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια στην κυριολεξία να εξαφανίζονται από την αγορά. Εν προηγούμενο selloff είχε σημειωθεί στα μέσα Μαΐου.

Σε κάθε περίπτωση, το Bitcoin πρέπει να ξεπεράσει μια σειρά από εμπόδια που έχουν να κάνουν με τους περιορισμούς που επιβάλλουν οι ρυθμιστικές αρχές σε Κίνα, ΗΠΑ, και Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την άλλη, εντείνεται η ανησυχία για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε ό,τι αφορά τις εξορύξεις κρυπτονομισμάτων και τις συνέπειες που έχουν στο φυσικό περιβάλλον.

«Για πρώτη φορά εδώ και εβδομάδες βλέπουμε σημάδια ‘ταύρου’ και περιμένουμε να κινηθεί προς την ζώνη των 40.000 δολαρίων», έγραψε την Παρασκευή σε email ο Pankaj Balani, CEO του ανταλλακτηρίου Delta Exchange. Bάσει συναλλαγών εκτιμάται ότι τα 35.000 δολ. μπορεί να λειτουργήσουν ως ταβάνι για τον Ιούλιο, αλλά τους επόμενους μήνες το bitcoin θα αντιμετωπίσει μικρή αντίσταση στα επίπεδα των 35.000 – 40.000 δολαρίων.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης βλέπουν ανοδική άνοδο

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της Delphi Digital, παρατηρήθηκε μια επιθετική αντιστροφή στη βάση προθεσμιακών συμβολαίων CME στις 21 Ιουλίου, και αυτό είναι ένα ανοδικό σημάδι για τους traders που κέρδισαν «φθηνά» συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης.

Το προκύπτον contango ερμηνεύεται ως bullish επειδή η τιμή των futures είναι πάνω από την τιμή spot του περιουσιακού στοιχείου.