Στην Αίγυπτο άρχισαν να «μιλούν» τα όπλα

Στην Αίγυπτο άρχισαν να «μιλούν» τα όπλα

Τουλάχιστον 24 αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους όταν έπεσαν σε ενέδρα θανάτου.

Τουλάχιστον 24 Αιγύπτιοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν τα δύο λεωφορεία στα οποία επέβαιναν έπεσε σε ενέδρα στην περιοχή της Ράφα, κοντά στο μεθοριακό πέρασμα προς τη Γάζα.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πως ακριβώς έγινε η επίθεση, καθώς υπάρχουν μαρτυρίες πως τα λεωφορεία χτυπήθηκαν από ρουκέτες, ενώ άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για εκτέλεση των αστυνομικών που εξαναγκάστηκαν να κατέβουν από τα λεωφορεία.

Το μόνο βέβαιο είναι πως πρόκειται για την αιματηρότερη επίθεση εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή αυτή εδώ και πολλά χρόνια. Οι δράστες που πιστεύεται ότι είναι ακραίοι ισλαμιστές, επιτέθηκαν στα δυο λεωφορεία της αστυνομίας, τα οποία κατευθύνονταν στη Ράφα, σημείο εισόδου προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αιγύπτου έκανε λόγο για «τρομοκράτες», ενώ οι αιγυπτιακές αρχές έκλεισαν μετά την επίθεση το μεθοριακό πέρασμα στη Ράφα από και προς τη Λωρίδα της Γάζας, κάτι που είχαν προαναγγείλει πως θα έπρατταν ούτως ή άλλως.

Η σημερινή επίθεση αύξησε σε 73 τον απολογισμό των νεκρών στις τάξεις των δυνάμεων ασφαλείας που έχουν σκοτωθεί μόνο στο βόρειο Σινά μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από το στρατό την 3η Ιουλίου.

Από τον Ιούλιο, οι αρχές της Αιγύπτου είχαν αναπτύξει ενισχύσεις στη χερσόνησο για να αντιμετωπίσουν τις ριζοσπαστικές ισλαμιστικές οργανώσεις, «εξουδετερώνοντας», σύμφωνα με ανακοίνωση του αιγυπτιακού στρατού, περίπου 70 «τρομοκράτες».

Η επίθεση αυτή αναμένεται να αυξήσει την ένταση στην Αίγυπτο που έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εδώ και μέρες.

Περισσότεροι από 830 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την Τετάρτη, όταν οι δυνάμεις του στρατού προχώρησαν στη διάλυση των διαδηλωτών -στην πλειοψηφία τους μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων- που απαιτούσαν την επιστροφή του αποπεμφθέντος προέδρου Μόρσι.

36 Αιγύπτιοι ισλαμιστές κρατούμενοι έχασαν μόλις χθες βράδυ τη ζωή τους κατά τη μεταφορά τους σε φυλακή έξω από το Κάιρο. Για το θάνατό τους ευθύνεται, σύμφωνα με τις αρχές, η εισπνοή δακρυγόνων που χρησιμοποίησαν αστυνομικοί για να καταστείλουν την προσπάθεια απόδρασής τους.

Διαβάστε ακόμη: Οι παράπλευρες απώλειες των αιγυπτιακών αναταραχών