Συνεχίζεται το sell off στα crypto, κάτω από τα 30.000 δολάρια το Bitcoin – Τι αναφέρουν οι αναλυτές

Συνεχίζεται το sell off στα crypto, κάτω από τα 30.000 δολάρια το Bitcoin – Τι αναφέρουν οι αναλυτές
Bitcoin offices in Istanbul, Turkey seen on October 14, 2021. Bitcoin gained value and reached the level of $ 58,000 and close to the all-time high of $64.863,00. (Photo by Umit Turhan Coskun/NurPhoto) (Photo by Umit Turhan Coskun / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η πρόσφατη πτώση οδήγησε το πρώτη τη τάξει βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονόμισμα σε χαμηλό 10 μηνών..

Κάτω από τα 30.000 δολάρια κατρακύλησε το Bitcoin την Τρίτη 10 Μαΐου, συμπαρασυρόμενο από το sell off στις παραδοσιακές χρηματοπιστωτικές αγορές, οι οποίες κατρακύλησαν λόγω της επιθετικής νομισματικής σύσφιξης εκ μέρους της Fed.

Η πρόσφατη πτώση οδήγησε το πρώτη τη τάξει βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονόμισμα σε χαμηλό 10 μηνών, καθώς η τελευταία φορά που το Bitcoin έπεσες κάτω από τα 30.000 δολ. ήταν τον Ιούλιο του 2021. 

Τι λένε οι ειδικοί… για την πτώση

Ο Edward Moya, αναλυτής στην Oanda, δήλωσε: «Η πρόσφατη διολίσθηση των κρυπτονομισμάτων οφείλεται στο sell off στον Νasdaq και όχι στα θεμελιώδη στοιχεία της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Η βίαια πτώση θα μπορούσε να οδηγήσει το bitcoin στο επίπεδο των 28.500 δολαρίων, αλλά μπορεί να υπάρξουν ευκαιρίες. Τα μακροπρόθεσμα θεμελιώδη μεγέθη παραμένουν σε ισχύ για το bitcoin, αλλά η επιστροφή σε ρεκόρ θα πάρει πολύ χρόνο. Το Bitcoin θα αρχίσει να σταθεροποιείται όταν τελειώσει το λουτρό αίματος στη Wall Street και αυτή τη στιγμή πολλοί επενδυτές εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση πανικού».

Ο Steven McClurg, επικεφαλής επενδύσεων και συνιδρυτής της Valkyrie, δήλωσε τη Δευτέρα: «Εάν η Fed συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια μέχρι τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, πιθανότατα οι αγορές θα συνεχίσουν να πέφτουν. Ωστόσο, η προσδοκία μου είναι ότι λόγω των ενδιάμεσων εκλογών που έρχονται τον Νοέμβριο, πιθανότατα θα δούμε τη Fed σταματά ή ακόμα και μειώνει τα επιτόκια, ξεκινώντας από τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου. Θα μπορούσαμε να δούμε την αγορά να ανακάμπτει σε εκείνο το χρονικό σημείο».

Ο Jeff Dorman, επικεφαλής επενδύσεων στην Arca, έγραψε σε ενημερωτικό σημείωμα: «Αυτό είναι απλώς μια στάση δραστηριότητας από την πλευρά των αγοραστών και μένει να δούμε τι θα τους φέρει πίσω».

Αυτόν τον μήνα η Federal Reserve αύξησε το βασικό της επιτόκιο κατά 50 μονάδες βάσης (0,5 ποσοστιαίες μονάδες) και πιθανότατα θα το κάνει ξανά στην επόμενη συνεδρίασή της, τον Ιούνιο.

Η πτώση της τιμής του Bitcoin είναι μέρος ενός ευρύτερου sell off στην αγορά. Και οι τρεις κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες υποχωρούν, με τον S&P 500 επί του παρόντος να σημειώνει με πτώση 3,2%, στις 3.991 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq και ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones βρέθηκαν επίσης χαμηλότερα, στις 11.623, ή -4,5%, και στις 32.245, ή -2% .

Ως μέρος αυτού του sell-off στην αγορά, ο συντελεστής συσχέτισης μεταξύ bitcoin και Nasdaq έφτασε στο ιστορικό υψηλό του 0,8, σύμφωνα με την εταιρεία δεδομένων Kaiko. Αυτό θεωρείται ότι είναι μια ισχυρή θετική συσχέτιση.