Συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις ο Ερντογάν: «Ελλάδα άνοιξε τα σύνορα»

Συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις ο Ερντογάν: «Ελλάδα άνοιξε τα σύνορα»
epa07994106 Turkish President Recep Tayyip Erdogan speaks during a joint press conference with US President Donald J. Trump, in the East Room of the White House in Washington, DC, USA, 13 November 2019. The visit comes one month after Turkey's invasion into northern Syria against the Kurds and on the first day of public impeachment hearings. EPA/ERIK S. LESSER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Ερντογάν σε δηλώσεις του εξαπέλυσε πυρά κατά της Ελλάδας, κατηγορώντας την για έλλειψη ανθρωπισμού, ενώ παράλληλα είπε ότι οι γυναίκες και τα παιδιά υποφέρουν περισσότερο από όλους στα σύνορα.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ανακοίνωσε σήμερα ότι ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί αύριο τις Βρυξέλλες για συνομιλίες που αφορούν τις σχέσεις της χώρας του με την ΕΕ, περιλαμβανομένης της Συρίας και του μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος.

Ο Ερντογάν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για συνομιλίες σχετικά με την «μετανάστευση, την ασφάλεια, την σταθερότητα στην περιοχή και την κρίση στη Συρία», ανακοίνωσε μέσω Twitter ο Μπάρεντ Λέιτς, ένας εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ.

Ο ίδιος ο Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα ότι μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για συνομιλίες με αξιωματούχους της ΕΕ και επανέλαβε τις εκκλήσεις του για μεγαλύτερη βοήθεια για την αντιμετώπιση των εκατομμυρίων προσφύγων από τη Συρία. «Ελπίζαμε να λάβουμε πολύ μεγαλύτερη βοήθεια από την διεθνή κοινότητα αναφορικά με τους πρόσφυγες. Έχω συνάντηση αύριο στο Βέλγιο με αξιωματούχους της ΕΕ. Θα συζητήσουμε αυτά τα θέματα εκεί», είπε στη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη. «Εκπληρώσαμε τις υποχρεώσεις μας που προβλέπονται από τη συμφωνία με την ΕΕ. Ωστόσο η ΕΕ δεν εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις της εκτός από μια ελάχιστη συνεισφορά…Ελπίζω αυτή τη φορά να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν επίσης του εξαπέλυσε πυρά κατά της Ελλάδας, κατηγορώντας την για έλλειψη ανθρωπισμού, ενώ παράλληλα είπε ότι οι γυναίκες και τα παιδιά υποφέρουν περισσότερο από όλους στα σύνορα.

Ο Ερντογάν κάλεσε την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορα καθώς, όπως υποστήριξε, οι πρόσφυγες δεν επιθυμούν να μείνουν αλλά έχουν σκοπό να προχωρήσουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Έι Ελλάδα, αυτοί οι άνθρωποι δεν θα μείνουν σε εσένα, σε εσένα έρχονται για να πάνε αλλού. Γιατί ανησυχείς; Έι Ελλάδα, σε καλώ να ανοίξεις κι εσύ τις πύλες σου, να πάνε στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος δεν δίστασε να κατηγορήσει την Ελλάδα ότι χτυπάει, σκοτώνει, βασανίζει και πνίγει στο Αιγαίο τους πρόσφυγες, χωρίς κανείς να βγάζει άχνα στη Δύση.