Συνεχίζειται η σύγκρουση Mega – ΣΥΡΙΖΑ για τις τηλεοπτικές άδειες

Συνεχίζειται η σύγκρουση Mega – ΣΥΡΙΖΑ για τις τηλεοπτικές άδειες

Απάντηση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης στον διευθυντή ειδήσεων του σταθμού, Μανώλη Καψή.

Στην ιδιοκτησία του Mega, που παρουσιάζει το προαναγγελθέν -λόγω του αποκλεισμού από το διαγωνισμό για τις άδειες- λουκέτο στο σταθμό ως αποτέλεσμα μεθόδευσης του ΣΥΡΙΖΑ, απαντά εκ νέου η κυβέρνηση.

Τα πρακτικά της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού παρέθεσε ειδικότερα η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σχολιάζοντας την επιστολή του διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Mega Μανώλη Καψή στο ΑΜΠΕ, με την οποία το στέλεχος του σταθμού υποστήριζει ότι είναι ψευδή η είδηση πως το Mega και οι μέτοχοι του δε διαθέτουν φορολογική ενημερότητα.

Στην ανακοίνωση της αναφέρει:

“Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ενημερώνει το κοινό και τους φορείς προς αποκατάσταση της αλήθειας ότι:

Στην έγκριση του πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού (Αρ.Πρωτ.178/19-7-2016 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, (https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A9%CE%986%CE%A3465%CE%99%CE%A7%CE%A6-%CE%96%CE%91%CE%99) μεταξύ των λόγων που αναφέρονται για την μη προεπιλογή της εταιρείας «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (MEGA CHANNEL)» στη τελευταία σελίδα περιλαμβάνονται και τα εξής:

1- κγ) Ο μέτοχος Prime Applications Ανώνυμη Εταιρεία δεν προσκόμισε

φορολογική ενημερότητα.

2- κδ) Ο μέτοχος Prime Applications Ανώνυμη Εταιρεία, η Πήγασος

Εκδοτική ΑΕ και η υποψήφια εταιρεία δεν προσκόμισαν ασφαλιστική

ενημερότητα.

3- κε) Ο μέτοχος Prime Applications Ανώνυμη Εταιρεία, η Πήγασος

Εκδοτική ΑΕ και ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη ΑΕ δεν

προσκόμισαν τραπεζική ενημερότητα.

Επαναλαμβάνουμε ότι τα παραπάνω είναι ήδη δημοσιευμένα.”

Η ΓΓΕΕ σημειώνει επίσης ότι: “Σε κάθε περίπτωση, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας απηύθυνε προς την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού ερώτημα θεραπείας για όλους τους ενδιαφερόμενους που αποκλείστηκαν” και καταλήγει:

“Η ανακοίνωση του κ. Καψή επιχειρεί να φορτώσει στους ώμους του δημοσίου, προβλήματα και επιλογές των μετόχων του τηλεοπτικού σταθμού. Είναι προφανώς απολύτως αβάσιμη.”

Η επιστολή του Μανώλη Καψή είχε ειδικότερα ως εξής:

«Η είδηση για δήθεν απουσία φορολογικής ενημερότητας της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε και των μετόχων της εταιρίας, είναι ψευδέστατη. Αποκαλύπτει περίτρανα, την συστηματική προσπάθεια των κυβερνητικών κύκλων, να βάλλουν λουκέτο στο Mega».

Αλλά και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας χθες στην ΕΡΤ επέρριψε στους ίδιους τους μετόχους του Mega την ευθύνη για το διαφαινόμενο κλείσιμο του σταθμού, απορρίπτοντας τις κατηγορίες τους πως η κυβέρνηση “τραβάει την πρίζα” από το μεγάλο κανάλι.

Οι μέτοχοι του Mega αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Αυτή είναι μία επιχειρηματική επιλογή που δηλώνει ότι δεν υπάρχει διάθεση στήριξης του σταθμού”, είπε.

Σημειωτέον ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται να εκδοθεί η απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ για την προσφυγή των τηλεοπτικών σταθμών αναφορά με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ την επόμενη εβδομάδα συνεχίζονται οι καταθέσεις των καναλαρχών στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ με τους Γιώργο Μπόμπολα, Σταύρο Ψυχάρη και Δημήτρη Κοντομηνά.

Πηγή: news247.gr