Συνεχίζονται τα «λουκέτα» στα τουριστικά γραφεία

Συνεχίζονται τα «λουκέτα» στα τουριστικά γραφεία

Το βρετανικό Bents Bicycle & Walking Tours ανακοίνωσε διακοπή της δραστηριότητάς του.

Και ενώ η καλοκαιρινή διάθεση καλά κρατεί και οι λουόμενοι βρίσκονται στις παραλίες, μια ακόμη αρνητική είδηση από τον κλάδο του τουρισμού έρχεται να επισκιάσει τα όσα θετικά λέγονται για τη φετινή τουριστική σεζόν. Το βρετανικό τουριστικό γραφείο Bents Bicycle & Walking Tours, το οποίο εξειδικευόταν σε ποδηλατικές και περιπατητικές εκδρομές στην Ευρώπη τα τελευταία 28 χρόνια, ανακοίνωσε τη διακοπή της λειτουργίας του.

Τη «νύφη» καλούνται να πληρώσουν για ακόμα μια φορά οι τουρίστες, οι οποίοι μένουν μετέωροι και έρχονται αντιμέτωποι με την ταλαιπωρία. Όσοι έκλεισαν ταξίδια με το βρετανικό ταξιδωτικό γραφείο -μέλος του AITO (Association of Independent Tour Operators)- Bents Bicycle & Walking Tours θα πρέπει τώρα να επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας.

Ο Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Tour Operators χάνει ένα ακόμη μέλος του αφού η Bents Bicycle & Walking Tours είναι η τέταρτη εταιρεία που αποχωρεί στα 38 χρόνια λειτουργίας του συνδέσμου.  Σε επίσημη ανακοίνωση ο πρόεδρος του AITO, Derek Moore, εξέφρασε τη λύπη του καθώς, όπως τόνισε, επρόκειτο για μια εταιρεία εξειδικευμένη στον ποδηλατικό και περιπατητικό τουρισμό. Τόνισε δε πως οι συμφωνίες που έχουν ήδη γίνει με τουρίστες θα καλυφθούν μέσω των υπαρχόντων συμβολαίων του τουριστικού γραφείου με την CAA (UK Civil Aviation Authority) και τον ABTOT (Association of Bonded Travel Organisers Trust).

 

Περίπου 33 άτομα επρόκειτο να ξεκινήσουν τις διακοπές τους το επόμενο 7ήμερο και συνολικά 63 άτομα αυτόν το μήνα. Όσοι βρίσκονται ήδη στο εξωτερικό θα μπορέσουν να επιστρέψουν με οποιαδήποτε προγραμματισμένη και ήδη κλεισμένη πτήση, ανέφερε η CAA. Όσοι πελάτες επρόκειτο να ταξιδέψουν με ήδη αγορασμένα πακέτα αλλά δεν έχουν αεροπορικά εισιτήρια ή όσοι επιθυμούν να μην ταξιδεψουν, θα μπορέσουν να ζητήσουν αποζημιώσεις από τον CAA ή εάν έχουν πληρώσει μέσω πιστωτικής κάρτας, από τον πάροχο της κάρτας τους.

Τέλος, για όσους είναι αποφασισμένοι να μην χαλάσουν το αρχικό πρόγραμμα των διακοπών τους, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία για να βεβαιώσουν ότι οι πτήσεις τους ισχύουν ακόμη. Εάν πετάξουν, το κόστος θα αφαιρεθεί από οποιαδήποτε διεκδίκηση χρηματων.

Το τουριστικό γραφείο, με έδρα το Shropshire της Βρετανίας μετέφερε από το 1992 περίπου 500 τουρίστες ετησίως σε ποδηλατικές και περιπατητικές εκδρομές στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία, τη Γαλλία και την Ιταλία. Ιδρύθηκε από τον Stephen Bents και διοργάνωνε εκδρομές ποδηλατικού τουρισμού για 28 χρόνια, και περιπατητικού τουρισμού 22 χρόνια.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς η ρωσική τουριστική «φούσκα» επηρεάζει την Ελλάδα

Και η Google σε «ελληνική τουριστική τροχιά»

Στους 10 πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς πολυτελείας η Ελλάδα

Σταθερά «πρώτος» ο ελληνικός τουρισμός