Συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο – Τα «καυτά» ζητήματα και οι δηλώσεις Καμμένου

Συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο – Τα «καυτά» ζητήματα και οι δηλώσεις Καμμένου
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρευρίσκεται στο υπουργικό συμβούλιο, στην Βουλή, Αθήνα, Μ.Τρίτη 3 Απριλίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Μία ημέρα μετά τη δημόσια μετατόπιση Καμμένου, το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει το μεσημέρι της Δευτέρας για μία σειρά από «καυτά» ζητήματα.

Προσπάθεια ανατροπής του αρνητικού κλίματος για την κυβέρνηση θα επιχειρήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αρχής γενομένης από το Υπουργικό Συμβούλιο που έχει συγκαλέσει για σήμερα, στις 3.30 το μεσημέρι.

Υπό το βάρος των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, τις συνεχείς αντιδράσεις των πολιτών για τη συμφωνία των Πρεσπών, τα νέα δεδομένα με το προσφυγικό και τις επαναπροωθήσεις προσφύγων στην Ελλάδα αλλά και τις απειλές του υπουργού Άμυνας ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή, ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να αλλάξει πολιτική ατζέντα, φέρνοντας στο προσκήνιο την επικείμενη έξοδο από τα μνημόνια αλλά και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.«»

Το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς έρχεται λίγες ημέρες μετά τη νέα αποχώρηση από τον κυβερνητικό σχηματισμό του Γιώργου Λαζαρίδη. Η εύθραυστη πλειοψηφία στη Βουλή από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, οι οποίοι αριθμούν πλέον 152 βουλευτές προβληματίζει τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Κυβερνητικό αφήγημα

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να «ζωντανέψει» και πάλι το κυβερνητικό αφήγημα για την καθαρή έξοδο ενώ θα μιλήσει για τη διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά που σηκώνουν το βάρος του Προσφυγικού. Παρά το γεγονός ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές ψήφισαν πριν λίγες ημέρες τις μειώσεις στις συντάξεις από τον Ιανουάριο του 2019, ήδη έχει ξεκινήσει μία επικοινωνιακή προσπάθεια για καταβολή 13ης σύνταξης ως αντίδοτο στις μειώσεις που θα έρθουν.