Συνεδριάζει το κυβερνητικό συμβούλιο μετά τις εξελίξεις στο Eurogroup

Συνεδριάζει το κυβερνητικό συμβούλιο μετά τις εξελίξεις στο Eurogroup

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στην ελληνική πλευρά. 

Με σκοπό την αποτίμηση της κατάστασης και τον προσδιορισμό της τακτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης συνεδριάζει σήμερα στις 14:00 στη Βουλή το Κυβερνητικό Συμβούλιο. Στην ελληνική πλευρά επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία μετά την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Eurogroup, μια ανακοίνωση που σύμφωνα με κυβερνητική πηγή επεδίωκε η Αθήνα.

Η κυβέρνηση αποδίδει την απόφαση του Eurogroup στην πολιτική βούληση που επέδειξε για να υπάρξει μία αμοιβαία επωφελής συμφωνίακαι υπό αυτό το πρίσμα τονίζει ότι η απόφαση «ήταν η αναμενόμενη από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης».

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι «το γεγονός ότι πλέον έχουν μείνει σχετικά λίγα ζητήματα ανοιχτά και η αναγνώριση ότι απαιτείται χρόνος και προσπάθεια για να κλείσουν είναι καλοδεχούμενο από την ελληνική κυβέρνηση. Χρειάζεται, όμως, αμοιβαία προσπάθεια, χωρίς ιδεοληψίες, δογματισμούς και εμμονές για να υπάρξει συμφωνία σε αυτά τα ζητήματα.

Σε αυτό το πλαίσιο, «η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες στο επόμενο χρονικό διάστημα για να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία, δεσμευμένη πάντοτε από τη λαϊκή εντολή», τονίζουν οι πηγές της κυβέρνησης.