Συνέλαβαν τη σύζυγο του υποψήφιου Φρανσουά Φιγιόν

Η σύζυγος του Φιγιόν κρατείται για να ανακριθεί, ενώ ο υποψήφιος ανέβαλε την επίσκεψή του στη γεωργική έκθεση του Παρισιού. 

Η Πενελόπ Φιγιόν, η σύζυγος του προεδρικού υποψηφίου των συντηρητικών Φρανσουά Φιγιόν, κρατείται για να ανακριθεί σε σχέση με κατηγορίες ότι είχε εργαστεί ελάχιστα για τους μισθούς που είχε λάβει ως βοηθός του, μετέδωσε σήμερα ο ενημερωτικός ιστότοπος Mediapart.

Η πληροφορία αναρτήθηκε στο Twitter από τον δημοσιογράφο του Mediapart Μισέλ Ντελεάν.

Ο δικηγόρος της Φιγιόν δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί αμέσως για να σχολιάσει την πληροφορία.

Εξάλλου ο Φρανσουά Φιγιόν ανέβαλε αιφνιδίως σήμερα μια σημαντική εκδήλωση της προεκλογικής εκστρατείας του και μια εφημερίδα ανέφερε πως κλήθηκε για κατάθεση από τους δικαστικούς που ερευνούν τις κατηγορίες για αργομισθία της συζύγου του.

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Φιγιόν δεν γνωστοποίησε τους λόγους για την απόφασή του της τελευταίας στιγμής να αναβάλει την επίσκεψή του στην ετήσια γεωργική έκθεση του Παρισιού, η οποία θεωρείται σημαντικός σταθμός της προεκλογικής εκστρατείας των προεδρικών υποψηφίων, αλλά διευκρίνισε πως θα προβεί σε ΚΚδήλωση το μεσημέρι (13:00 ώρα Ελλάδας).

Η εφημερίδα Journal du Dimanche ανέφερε στον ιστότοπό της πως ο 62χρονος υποψήφιος δέχθηκε κλήση για να καταθέσει από τους δικαστικούς οι οποίοι ερευνούν τις κατηγορίες ότι πλήρωνε μέλη της οικογένειάς του για εικονικές θέσεις εργασίας τους στο κοινοβούλιο.

Ο δικηγόρος του Φιγιόν δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο.

Η αναβολή της επίσκεψης στην γεωργική έκθεση προκάλεσε αίσθηση μεταξύ των δημοσιογράφων που είχαν ήδη συγκεντρωθεί για να καλύψουν την άφιξή του και αιφνιδίασε ακόμη και μέλη της ομάδας του.

Σχετικά άρθρα