Συνελήφθη ο Άλκης Δαυίδ στην Καραϊβική με κάνναβη αξίας 1,3 εκατ. δολαρίων

Συνελήφθη ο Άλκης Δαυίδ στην Καραϊβική με κάνναβη αξίας 1,3 εκατ. δολαρίων
Μετέφεραν 5.000 δενδρύλλια κάνναβης, με στόχο «να αναπτύξουν νόμιμες επιχειρήσεις κάνναβης στην περιοχή».

Μαζί με τον δισεκατομμυριούχο συνεργάτη του συνελήφθη ο Αλκης Δαυίδ, γόνος της επιχειρηματικής οικογένειας Λεβέντη- Δαυίδ, στην ιδιοκτησία της οποίας ανήκει η Coca-Cola Hellenic Bottling Company.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, ο Άλκης Δαυίδ κρατήθηκε μαζί με τον συνεργάτη του μετά την προσγείωσή τους στον Άγιο Χριστόφορο (Saint Kitts) της Καραϊβικής με ιδιωτικό τζετ, καθώς κατηγορούνται ότι μετέφεραν κάνναβη αξίας 1,3 εκατ. δολαρίων.

Ο γόνος της οικογένειας Λεβέντη-Δαυίδ, μαζί με τον συνεργάτη του, Τσέις Έργκεν, μετέφεραν στο αεροπλάνο περίπου 5.000 δενδρύλλια κάνναβης, σπόρους κάνναβης και προϊόντα ελαίου CBD της Swissx, με στόχο «να αναπτύξουν νόμιμες επιχειρήσεις κάνναβης στην περιοχή».

Μετά την προσγείωσή τους, τελωνειακοί υπάλληλοι τους «έθεσαν υπό κράτηση» για οκτώ ώρες, πριν τους αφήσουν. Λίγες ημέρες αργότερα, όταν επιχείρησαν να φύγουν από το νησί, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν.

Στο αεροπλάνο βρισκόταν και ο ηθοποιός και φίλος τους, Τζόναθαν Ρις Μέγιερς.

Ο Δαυίδ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 30.000 δολαρίων, παρέδωσε ωστόσο όλα τα ταξιδιωτικά του έγγραφα στις Αρχές και έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στο δικαστήριο την Τρίτη.

Ο συνεργάτης του παραμένει στην φυλακή, καθώς η αστυνομία εντόπισε πάνω του μια ουσία που ο Δαυίδ υποστηρίζει ότι ήταν «φαρμακευτική κεταμίνη». Όσον αφορά τη σύλληψη του Έργκεν, κάνει λόγο για «στημένη υπόθεση». «Υποφέρει από διπολική διαταραχή και αυτό είναι το φάρμακό του. Συζητούσε με τον πρωθυπουργό Χάρις όταν ξαφνικά συνελήφθη από τις Αρχές».