Συνελήφθη τζιχαντιστής του ISIS στην Αθήνα- Το βίντεο που τον «έκαψε»

Συνελήφθη τζιχαντιστής του ISIS στην Αθήνα- Το βίντεο που τον «έκαψε»
ÌïíÜäåò ôçò áóôõíïìßáò âñßóêïíôáé Ýîù áðü ôá êôßñéá ðïõ åêêåíþíïíôáé ìåôÜ áðü áóôõíïìéêÞ åðé÷åßñçóç ÄåõôÝñá 26 Áõãïýóôïõ 2019. Óå åîÝëéîç âñßóêåôáé ìåãÜëç áóôõíïìéêÞ åðé÷åßñçóç óå ôÝóóåñá êôßñéá óôçí ðåñéï÷Þ ôùí Åîáñ÷åßùí ðïõ ôåëïýí õðü êáôÜëçøç åäþ êáé ðïëý êáéñü. ÁÐÅ ÌÐÅ/ÁÐÅ ÌÐÅ/ÂëÜ÷ïò Á Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τζιχαντιστής που εισήλθε στη χώρα μας τον Μάρτιο του 2018, συνελήφθη στην Αθήνα. Εξεταζόμενος σχετικά αποδέχτηκε τις σε βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες. Πώς έφτασε η Αντιτρομοκρατική στα ίχνη του.

Συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ένας 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη και συμμετοχή ως μέλος στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS/DA’ESH, καθώς και για τρομοκρατικές πράξεις άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά συρροή.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς, ο οποίος εισήλθε στη χώρα μας την 28-03-2018, εξεταζόμενος σχετικά αποδέχτηκε τις σε βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγείται ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Κατά τη διενέργεια έρευνας, που πραγματοποιήθηκε σε οικίσκο ανοιχτής δομής φιλοξενίας αλλοδαπών, στον Ελαιώνα, όπου διέμενε μαζί με τα 5 παιδιά του και την σύζυγό του, ανευρέθηκαν ψηφιακά πειστήρια, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.

Η αφορμή για την σύλληψή του και το βίντεο με τους οπλαρχηγούς του ISIS

Αφορμή για την σύλληψή του στάθηκε ένα επεισόδιο που έγινε χθες εντός της δομής μεταξύ διαφορετικών ομάδων μεταναστών στο οποίο συμμετείχε όχι για ζητήματα ριζοσπαστικοποίησης αλλά για μεταξύ τους ζητήματα διαμονής εντός της δομής και αποφασίστηκε πως ήταν η κατάλληλη ευκαιρία να οδηγηθεί στην Αντιτρομοκρατική για ανάκριση αφού καιρό τώρα φαίνεται να είχε πληροφορίες για εκείνον και τον είχε θέσει στο «στόχαστρό» της.

Ο ίδιος φέρεται να ήταν μεσαίο στέλεχος και στην Αντιτρομοκρατική του έδειξαν μάλιστα ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να είναι δίπλα σε οπλαρχηγούς του ISIS μαζί με τα χαρακτηριστικά λάβαρά τους και μάλιστα να πηγαινοέρχεται ο ίδιος και να χτυπάει αιχμαλώτους στη Συρία.

Ο ίδιος τότε «έσπασε», παραδέχτηκε πως ήταν όντως μέλος του ISIS στη Συρία και πως είχε συμμετάσχει σε αρκετές ανθρωποκτονίες που περιέγραψε. Η έρευνα για το πρόσωπό του συνεχίζεται.

Πηγή: NEWS247.gr