Συνεργασία BCA και Found.ation για τη στήριξη νέων επιχειρηματικών ιδεών

Συνεργασία BCA και Found.ation για τη στήριξη νέων επιχειρηματικών ιδεών

Στόχος η διασύνδεση των σπουδαστών και αποφοίτων του BCA με το πραγματικό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Ο εκπαιδευτικός όμιλος BCA, προχώρησε σε συνεργασία με τον επιχειρηματικό φορέα Found.ation, με στόχο τη διασύνδεση των σπουδαστών και αποφοίτων του με το πραγματικό επιχειρηματικό περιβάλλον, μέσα από την άμεση επαφή και διάδρασή τους με την κοινότητα των νεοφυών επιχειρήσεων.

Το BCA Incubator, θα αποτελέσει από τον ερχόμενο Οκτώβριο τη θερμοκοιτίδα νέων επιχειρηματικών ιδεών του Ομίλου, για την άμεση και ουσιαστική επαφή των σπουδαστών και αποφοίτων του με το τεχνολογικό οικοσύστημα των startups, μέσα από μια σειρά οργανωμένων ενεργειών όπως: open-office-hours, community και networking events με επιτυχημένους εκπροσώπους του οικοσυστήματος και corporate innovation workshops.

Οι εκδηλώσεις/δράσεις του BCA Incubator θα περιλαμβάνουν:

Τη δημιουργία μιας ξεχωριστής σειράς εκδηλώσεων με τον τίτλο “Meet the Founders“, όπου καταξιωμένοι founders/CEOs από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα μοιράζονται τα μυστικά και τις εμπειρίες της δικής τους διαδρομής με το κοινό.

Startup Clinic/Open Office Hours για τους φοιτητές και απόφοιτους των BCA/AthTech, κατά τη διάρκεια των οποίων οι εκκολαπτόμενοι επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα επιχειρηματικά τους πλάνα και να λάβουν πολύτιμες συμβουλές για την εξέλιξη της ιδέας ή του προϊόντος που αναπτύσσουν.

Found.ation scholarship. To BCA θα προσφέρει μία υποτροφία, 4-ετούς διάρκειας για το πρόγραμμα σπουδών BSc Business Management , στον φοιτητή/φοιτήτρια που έχει επιδείξει έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον: α) μέσω συμμετοχής σε διαγωνισμούς καινοτομίας και επιχειρηματικότητας β) δημιουργίας επιχείρησης γ) επίδειξη γενικότερης καινοτομικής δράσεως σε οποιοδήποτε πεδίο δραστηριότητας.
“Founders School”

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο φορέων, περιλαμβάνεται και η δημιουργία του Founders School, ένα fast-track pre-acceleration process διάρκειας 2 μηνών, για τους φοιτητές και αποφοίτους που επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους startup αλλά και για στελέχη επιχειρήσεων που κάνουν ταυτόχρονα τα πρώτα επιχειρηματικά τους βήματα.

Η δομή και οι θεματικές του προγράμματος, θα διαμορφωθούν με βάση τις πραγματικές ανάγκες μιας νέας ομάδας που ετοιμάζεται να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά ή κάνει ήδη τα πρώτα της βήματα στο επιχειρείν και της λείπουν κρίσιμες πληροφορίες και γνώση σε πραγματικές συνθήκες αγοράς.

Ενδεικτικά, θα καλυφθούν θεματικές όπως: digital marketing, Business Planning, Supply Chain & Distribution, Revenue Modeling, Legal & Accounting, HR & Recruitment.

Πριν την έναρξη του προγράμματος θα προηγηθεί το Pre-School Day, ένα ολοήμερο event ανοιχτό στο κοινό, στο οποίο θα παρουσιαστεί το Πρόγραμμα του Founders School. Προτεραιότητα συμμετοχής θα δίδεται στους μαθητές/αποφοίτους του BCA/AthTech. Το πρόγραμμα θα ολοκληρώνεται με ένα “Demo Day”, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις ιδέες και τα προϊόντα τους σε δυνητικούς επενδυτές και συνεργάτες του Ομίλου. Οι καλύτερες ομάδες, θα μπορούν να συνεχίσουν στα Acceleration προγράμματα του Found.ation.