Συνεργασία Intrasoft International-Kando για την παροχή «έξυπνων» IoT λύσεων στην ΕΥΔΑΠ

Συνεργασία Intrasoft International-Kando για την παροχή «έξυπνων» IoT λύσεων στην ΕΥΔΑΠ
Άποψη του κτηρίου διοίκησης της ΕΥΔΑΠ , Σάββατο 30 Ιουλίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Οι δυο εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να παρέχουν στην ΕΥΔΑΠ, λύσεις για τη μείωση ρύπανσης των υδάτων από βιομηχανικές πηγές.

Η Intrasoft International, παγκόσμια εταιρεία στον τομέα της Πληροφορικής, μαζί με την εταιρεία Kando που εδρεύει στο Ισραήλ, ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να παρέχουν στην ΕΥΔΑΠ (Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτευούσης), λύσεις για τη μείωση ρύπανσης των υδάτων από βιομηχανικές πηγές.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Kando, η οποία αναπτύσσει «Έξυπνες» Λύσεις Διαχείρισης Δικτύων Λυμάτων, θα συνεργαστεί με την Intrasoft International για την υλοποίηση του έργου στο δίκτυο λυμάτων της ΕΥΔΑΠ στην Αθήνα, με χρονική αφετηρία τον Οκτώβριο του 2017. Αυτό σηματοδοτεί την έναρξη μιας ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ της Kando και της Intrasoft.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας, Σωκράτης Φάμελλος, χαιρέτισε τη συνεργασία μεταξύ των τριών εταιρειών σημειώνοντας ότι: «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία στον τομέα Internet of Things (ΙοΤ) μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, η οποία αξιοποιεί την καινοτόμο τεχνολογία για την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση των επιπτώσεων από τη ρύπανση. Επιπλέον, πρόκειται να εφαρμοστεί σε ένα από τα βασικά δίκτυα κοινής ωφέλειας στην Ελλάδα», όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Eli Cohen, Υπουργός Οικονομίας του Ισραήλ, συνεχάρη τους τρεις εταίρους για την πρωτοβουλία τους, ως μια εξαιρετική ευκαιρία για την κοινή εφαρμογή τεχνογνωσίας από πλευράς Ελλάδας και Ισραήλ.

Ο κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, δήλωσε: «Ως η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφέλειας στην Ευρώπη που εξυπηρετεί σχεδόν 5 εκατομμύρια πελάτες, η συμφωνία αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας κατεύθυνσης για την ψηφιοποίηση των συστημάτων μας και υλοποιείται σε συνεργασία με την Intrasoft International, αξιόπιστο πάροχο ΙΤ λύσεων και την Kando, χαρακτηριστικό παράδειγμα της ισραηλινής παρουσίας στις τεχνολογίες αιχμής».

Ο κ. Αλέξανδρος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Intrasoft International, δήλωσε: «Πρόκειται για το πρώτο IoT έργο μας, το οποίο και σηματοδοτεί την είσοδό μας στην αγορά «Έξυπνης» Διαχείρισης Υδάτων και Λυμάτων. Είναι σύμφωνο με τη στρατηγική μας για την παροχή καινοτόμων λύσεων μέσα από προηγμένα συστήματα ΙΤ και Analytics, με σκοπό τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την αύξηση της αποδοτικότητας από πλευράς κόστους στην αγορά Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας».